Σε ποια δημοκρατική χώρα οι αστυνομικοί στο δρόμο συλλαμβάνουν με χειροπέδες πολίτες και μάλιστα παιδιά, χωρίς εξήγηση, χωρίς να έχουν δώσει αφορμή για το παραμικρό, δηλαδή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Στην Ελλάδα γίνεται. Στην Αθήνα του σήμερα! Απρίλιος 2009.
Μέσα στη βία και την τρομοκρατία που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, ακούγοντας καθημερινά για τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες, ληστείες κλπ, δε μας έφτανε ο φόβος για τους κακοποιούς, έχουμε τώρα να φοβόμαστε και τους αστυνομικούς! Να σου ορμάνε ξαφνικά εκεί που περπατάς ανυποψίαστος, να σου τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά σου, υποχρεώνοντάς σε να πέσεις κάτω στο βρώμικο δρόμο (και να χρειάζεσαι μετά απολύμανση χεριών και ρούχων) και σαν κοινό εγκληματία να σου φορούν χειροπέδες και να σε προσάγουν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση! Όλα αυτά χωρίς λόγο και αιτία! Στα καλά καθούμενα. Και να μην έχουν ούτε εξήγηση να σου δώσουν.
Σάββατο 4/4/2009 βράδυ, προς Κυριακή. Μια παρέα μαθητών Λυκείου (2 της Α΄, 1 της Β΄ και 2 της Γ΄ τάξης) βαδίζουν προς Ομόνοια, για να πάρουν το μετρό. Φτάνοντας στην Πλατεία Κοτζιά, ακούνε σειρήνες και βλέπουν 4-5 περιπολικά να καταφθάνουν και να κάνουν το γύρο της πλατείας.

Τα παιδιά δε δίνουν σημασία και συνεχίζουν να προχωρούν. Μεταξύ των οδών Λυκούργου-Σταδίου-Αιόλου, τους περικυκλώνουν τα περιπολικά, σταματούν, πετάγονται έξω αστυνομικοί και αρχίζουν να φωνάζουν στους 5 μαθητές «κάτω, κάτω». Τους υποχρεώνουν να καθήσουν κάτω στο δρόμο. Το ίδιο και άλλους δυο νεαρούς που περπατούσαν πιο πέρα. Τα παιδιά ξαφνιάζονται. Ρωτούν τι συμβαίνει. Καμμιά απάντηση. Μετά από λίγο οι ατυνομικοί τους λένε να σηκωθούν με τα χέρια πίσω. Τους περνάνε χειροπέδες!!! Μα τι έκαναν; Αναρωτιούνται. Περπατούσαν στο δρόμο. Είναι έγκλημα αυτό; Είναι τόσο επικίνδυνοι αυτοί οι περιπατητές, που πρέπει να τους βάλουν χειροπέδες; Απαγορεύεται το περπάτημα; Αποτελεί δημόσιο κίνδυνο;

Τους βάζουν στα περιπολικά και τους μεταφέρουν και τους 7 στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Εκεί τους βγάζουν τις χειροπέδες και τους βάζουν σε μια αίθουσα να περιμένουν. Τα 5 παιδιά, μαζί με τους 2 νεαρούς και έναν άλλο που συνέλαβαν κάπου αλλού.
Μετά από λίγο έφεραν και 2 αλλοδαπούς, τους οποίους όμως άφησαν αμέσως ελεύθερους, αφού είδαν τα χαρτιά τους. (Γιατί άραγε; Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει). Στους Έλληνες μαθητές, παρόλο που και οι 5 είχαν αστυνομική ταυτότητα επάνω τους, ζήτησαν τα στοιχεία τους τουλάχιστον 5 διαφορετικοί αστυνομικοί. Επίσης τους ρώτησαν αν είχαν «ζαμπόν». Κάτι που τα παιδιά δεν κατάλαβαν και χαμογέλασαν, απαντώντας ότι δεν είχαν.
Δεν τους έκαναν άλλες ερωτήσεις ούτε και σωματικό έλεγχο. Μετά από 4 ώρες κράτηση τους άφησαν ελεύθερους, αφού τους επέστρεψαν τις ατυνομικές τους ταυτότητες,  χωρίς όμως καμιά εξήγηση για όλη αυτή την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Προς τι λοιπόν αυτή η σύλληψη με χειροπέδες και η βίαιη προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα; Για εξακρίβωση στοιχείων; Τότε γιατί δε ζητήθηκε στο δρόμο η επίδειξη ταυτότητας; Και εφόσον διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι ανήλικα, πώς κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα τόσες ώρες χωρίς να ειδοποιηθούν οι γονείς/κηδεμόνες τους, οι οποίοι και τα αναζητούσαν μες στη νύχτα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις