Καταγγελία κατά της Google για ελλιπή μέτρα προστασίας των εμπιστευτικών δεδομένων των χρηστών. Κενά ασφαλείας σε Gmail, Google Docs, Picasa και Calendar;

Την διενέργεια έρευνας για τους κανόνες ασφάλειας που διέπουν ορισμένες υπηρεσίες του Google και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής ζήτησαν οι αμερικανικές αρχές.

«Πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι η Google δεν προστατεύει καλά τα εμπιστευτικά δεδομένα που λαμβάνει», δήλωσε η... οργάνωση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο EPIC (Κέντρο Ενημέρωσης για την Ηλεκτρονική Ιδιωτικότητα), η οποία υπέβαλλε σχετική καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠ
Α.

Η καταγγελία αναφέρεται στις υπηρεσίες μηνυμάτων όπως το Gmail, το σύστημα επεξεργασίας κειμένου Google Docs, το λογισμικό για τις φωτογραφίες Picasa, καθώς και το Google Calendar.

Η EPIC ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να προσδιορίσει αν οι πρακτικές που ακολουθεί η Google είναι «αθέμιτες ή δόλιες», αναφέροντας μάλιστα ένα πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο κείμενα που είχαν επεξεργαστεί από το Google Docs δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο λόγω προβλήματος που δεν έχει προσδιοριστεί.

Προς το παρόν η Google δεν έχει σχολιάσει την καταγγελία της EPIC


20-03-09, Πηγή: epic.org και inout.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις