O Nίκος Αποστολίδης συγκίνησε με τη ζεστή φωνή του κριτές και θεατές του Greek Idol και τους άγγιξε όλους με τα λεγόμενά του και με την προσωπικότητά του. Είναι ένας όμορφος μελαχρινός νέος 31 ετών, σύγχρονος και πολύ ταλαντούχος: Μηχανικός software με σπουδές στην Ελλάδα, Αγγλία και ΗΠΑ, μιλάει πολύ καλά Αγγλικά, παίζει πιάνο και κιθάρα και τραγουδάει πολύ ωραία. Η διαφορετικότητά του είναι ότι δε βλέπει. Γεννήθηκε πρόωρα και στη θερμοκοιτίδα καταστράφηκε το οπτικό νεύρο.

Ο Νίκος μεγάλωσε με πολλή αγάπη και φροντίδα, μέσα σε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Με δυο γονείς που χαίρονταν το γιο τους. Μέσα σε ένα ζεστό, χαρούμενο οικογενειακό περιβάλλον, που δε μοιρολατρούσαν. Με μια μαμά αισιόδοξη, χαμογελαστή, που του συμπεριφερόταν σαν να έβλεπε. Έτσι ο Νίκος από μικρός έμαθε να συμμετέχει σε όλα, να είναι ανεξάρτητος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, να παίρνει πρωτοβουλίες.

Το Νίκο και την οικογένειά του τους γνώρισα όταν τον έφεραν μαθητή στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών στην Καλλιθέα (στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Κ.Ε.Α.Τ.). Τον είχα μαθητή στα πρώτα σχολικά ξεκινήματα. Στην Α΄ δημοτικού και αργότερα στη Γ΄ τάξη. Ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε: πανέξυπνο, δραστήριο, χαρούμενο, με πολύ χιούμορ, τολμηρό, "μαθηματικό μυαλό", άριστος μαθητής, με ωραία φωνή και συγχρόνως ζωηρός, σκανδαλιάρης, αλλά και πολύ τρυφερός και βέβαια κούκλος.

Ο κόσμος εντυπωσιάστηκε με όσα είπε ο Νίκος στην εκπομπή, που όντως όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε ότι είναι αλήθεια:

Έχω καταφέρει να μη σκέφτομαι αρνητικά του τύπου "Γιατί Θεέ μου να συμβεί αυτό σε μένα;", "Γιατί Θεέ μου να μη βλέπω;". Όλες αυτές τις σκέψεις έχω καταφέρει να μην τις έχω στο μυαλό μου, γιατί έχω αποδεχτεί την κατάσταση ως έχει και ξέρω ότι έχω ένα δικό μου τρόπο που βλέπω τον κόσμο.Βλέπω τις ψυχές των ανθρώπων!

Είπε δε και ότι:

"O έρωτας για κάποιον που δε βλέπει είναι διαφορετικός, γιατί δε βασίζεται μόνο σε οπτικά ερεθίσματα. Δεν ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας είναι αφή. Όταν σβήσουν τα φώτα, είναι μυρωδιά, είναι αφή, είναι γεύση.... Κατά τ' άλλα είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα. Σε στέλνει!"

Εδώ θα συμπληρώσω, για να καταλάβει κανείς πόσο όλα ήταν φυσιολογικά για το Νίκο, ότι από το Νηπιαγωγείο δήλωνε ερωτευμένος με μια συμμαθήτριά του και είχαν αποφασίσει να παντρευτούν "όταν μεγαλώσουν". Στη Γ΄ τάξη μάλιστα, την ώρα που έγραφαν διαγώνισμα στα Μαθηματικά, μου ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να τους βαφτίσω το πρώτο τους παιδί, γιατί είχαν υποσχεθεί "στην κυρία Μαρία τη νηπιαγωγός!" να τους παντρέψει!

Ο Νίκος και 3 ακόμη συμμαθήτριές του, ήταν οι πρώτοι τυφλοί μαθητές που μαζί ξεκινήσαμε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης (συνεκπαίδευσης) σε σχολείο βλεπόντων. Ξεκινήσαμε ανεπίσημα όταν ήταν στη Γ΄ τάξη και πηγαίναμε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Ο Νίκος ήταν ο καλύτερος μαθητής στα Μαθηματικά και βοηθούσε τα υπόλοιπα (βλέποντα)αγόρια της τάξης.

Όταν ήταν ΣΤ΄ δημοτικού, τότε εφαρμόστηκε το πρώτο επίσημο πρόγραμμα ένταξης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Μοσχάτου. Κι εκεί ο Νίκος ήταν άριστος μαθητής και είχε πολλούς φίλους.

Γυμνάσιο και Λύκειο φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, μαζί με βλέποντες συμμαθητές, χωρίς καμιά ειδική βοήθεια όμως, από ειδικούς εκπαιδευτικούς, όπως είχε στο Δημοτικό. Και όμως, τα κατάφερε και πάλι.

Ύστερα ακολούθησαν οι Πανεπιστημιακές σπουδές. Επέλεξε τεχνολογική κατεύθυνση, κάτι που είναι δύσκολο και σχετικά σπάνιο για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι και οι τυφλές συμμαθήτριες του Νίκου είχαν πολύ καλή εξέλιξη: Οι 2 σπούδασαν Νομική και η μια Θεολογία. Η μία νομικός μάλιστα, η Άγκαθα Καρρά, ήταν υποψήφια Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας και τα πήγε αρκετά καλά. Πολύ πιθανό να τη δούμε Βουλευτή την επόμενη 4ετία και το Νίκο διάσημο τραγουδιστή!

Παρακάτω στο βίντεο, μπορούμε να δούμε το Νίκο στο Greek idol.



Νίκο μου,

θερμά συγχαρητήρια κι εύχομαι να βγεις πρώτος όπως πάντα! Ξέρεις πόσο σε αγαπώ και άλλωστε πάντα τα αισθήματα μας ήταν αμοιβαία. Σήμερα όμως είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και νιώθω ακόμα πιο περήφανη που σε είχα 2 χρόνια μαθητή μου!
Σου εύχομαι αγόρι μου να είσαι καλά και να έχεις πάντα πολλές επιτυχίες, γιατί το αξίζεις!

Με αγάπη η "δασκαλίτσα" σου
Ράνια Χιουρέα

Κι άλλα
Τραγούδια με τον Νίκο Αποστολίδη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις