Μια εργασία για τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τάξη Ε1

4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, 2009-10


Στην Ε΄1 τάξη μας, μαζί με τον δάσκαλό μας κ. Κώστα Βασιλόπουλο κάναμε αφιέρωμα για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, για έναν από τους πιο μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας τον κ. ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
Οι δραστηριότητες που αναπτύξαμε ήταν πολλές και διάφορες:

1) Ζωγραφίσαμε όμορφα σκίτσα και το ποτραίτο του μουσικοσυνθέτη.
2) Φτιάξαμε ένα υπέροχο λεύκωμα αφιερωμένο στον ίδιο και στο έργο του.
3) Διαβάσαμε για τη ζωή του , το έργο του, συνεντεύξεις που έχει δώσει ο ίδιος κατά καιρούς, καθώς και λόγια που έχουν ειπωθεί γι αυτόν αλλά και κριτικές που έχουν γραφτεί από άλλους σημαντικούς ανθρώπους της εποχής μας. Μάθαμε επίσης και για τη δισκογραφία του ειδικότερα.
4) Γράψαμε ποιήματα αφιερωμένα στο πρόσωπό του και τα παρουσιάσαμε στην τάξη.
5) Ακούσαμε τα τραγούδια του και τα τραγουδήσαμε και εμείς.
6) Παίξαμε διάφορα κομμάτια του συνθέτη στη φλογέρα με τη βοήθεια της δασκάλας μας της μουσικής, κας Μαριάννας Χατζηιωάννου.
7) Στα διαλείμματα του σχολείου μας στο προαύλιο, μας συνόδευαν οι μελωδίες του.

Περάσαμε πραγματικά υπέροχα και μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα για αυτόν τον τόσο σημαντικό άνθρωπο. Τα τραγούδια του ειδικά είναι υπέροχα και πολλά από αυτά τα ακούσαμε για πρώτη φορά.
Ακούγαμε σαν παιδιά συνέχεια γι αυτόν τον καλλιτέχνη από τους μεγάλους, αλλά δεν ξέραμε πόσο σημαντικός είναι και αυτός και το έργο του. Μέσα από αυτή την εργασία όμως, καταφέραμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της αξίας του και της προσφοράς του σε όλους εμάς. Είναι από τους έλληνες που κάνουν περήφανη την Ελλάδα.


Σ’ ευχαριστούμε ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για όλα όσα μας προσφέρεις και που υπάρχεις !!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις