Το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για άτομα με οπτική αναπηρία

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα φιλικό προς ΑμεΑ και ιδιαίτερα για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Το www.cretasense.com εμπορεύεται κρητικά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διαφορά του www.cretasense.com σε σχέση με τα υπόλοιπα e-shops είναι η ευκολία που μπορούν να περιηγηθούν τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία και να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους.

Στο συγκεκριμένο e-shop τηρούνται όλα τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας διαδικτύου (WCAG, eAccessibility) έτσι ώστε τα ΑμεΑ αλλά και ο μη βλέπων χρήστης να γνωρίζει ακριβώς σε ποια κατηγορία του ηλεκτρονικού καταστήματος βρίσκεται, να προσθέτει εύκολα προϊόντα στο καλάθι και να ενημερώνεται αναλυτικά και χωρίς παρανοήσεις για την κατάσταση της παραγγελίας του .

Ο επισκέπτης του www.cretasense.com. διαπιστώνει την ιδιαίτερα αναλυτική περιγραφή της κάθε λειτουργίας περιήγησης. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες (screen readers), που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία, "διαβάζουν" αποτελεσματικά ο νέος δικτυακός τόπος.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)26-01-2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις