Δελτίο Τύπου 27/05/2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σήμερα ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος με άκουσε με τη γνωστή ευαισθησία του και τη βαθιά γνώση του στα θέματα Παιδείας. Και πρέπει να πω ότι είμαι ενθουσιασμένη από την αισιοδοξία του για την αλλαγή στην Παιδεία. Κάτι που χρειαζόμαστε όλοι.

Επίσης ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του Υπουργείου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εσωτερικό, το εξωτερικό αλλά και σε 400 πυρήνες σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο θα γίνει ένα μεγάλο συνέδριο με προσκλήσεις σε διεθνείς προσωπικότητες και ο Πρόεδρος είναι εξαιρετικά θετικός στο να υποστηρίξει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με το θέμα Μαντέλη; Πρέπει να κληθεί ο κύριος Σημίτης στην εξεταστική;

Υπουργός : Η ηθική χρεοκοπία είναι χειρότερη από την δημοσιονομική κρίση. Για αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη, όχι απλώς να έρθουν όλα στο φώς, όχι απλώς να ματώσουμε όλοι, αλλά να τιμωρηθούν όλοι, και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι.

Ερώτηση Δημοσιογράφου : για τον κ. Σημίτη;

Υπουργός : Δεν είμαι εγώ αυτή που θα δώσω συμβουλές στον πρώην Πρωθυπουργό. Είμαι σίγουρη ότι, όπως σήμερα αντέδρασε άμεσα, θα λειτουργήσει με βάση τις διαδικασίες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις