Δελτίο Τύπου 11/06/2010


Δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννη Πανάρετου, μετά τη συνάντηση με τo ΔΣ της ΟΛΜΕ


Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν υποχρέωση και όλοι δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή την υποχρέωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως με τη σκέψη στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και στις οικογένειές τους.

Είχαμε με το συμβούλιο της ΟΛΜΕ μια μακρά συνάντηση και συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τις εξετάσεις. Τους διαβεβαίωσα ότι η ανησυχία που έχουν όσο αναφορά τα χρήματα για τις αμοιβές τους, είναι διαθέσιμα και οι αμοιβές θα δοθούν όπως έχουν προβλεφθεί.

Όσο αφορά το άλλο τους αίτημα, το οποίο αναφέρεται στο χρόνο καταβολής των αμοιβών αυτών, τους διαβεβαίωσα ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε οι αμοιβές αυτές να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Δημοσιογράφος: Οι καθηγητές μίλησαν για εμπαιγμό. Θεωρούν ότι δεν τους ξεκαθαρίσατε εξ αρχής την πρόθεση του Υπουργείου ή του Υπουργείου Οικονομικών να πάρουν μειωμένες τις αποδοχές αυτές, τα επιδόματα αυτά. Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό;

Υφυπουργός: Δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν και αυτό το γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί. Την γενικότερη οικονομική πολιτική την γνωρίζουν και εκείνοι και νομίζω ότι οι στιγμές και οι δυσκολίες που περνά η χώρα είναι γνωστές σε όλους.

Δημοσιογράφος: Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό χρονικά στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Σας θυμίζω ότι πέρσι βγήκαν 19 Ιουνίου.

Υφυπουργός: Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των βαθμολογήσεων δεν πρόκειται να αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες προβλέψεις του Υπουργείου Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις