Δελτίο Τύπου 13/09/2010

Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μ. Κοντογιάννης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


    Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Παρασκευά Βεντήρη και το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλο, παρευρέθηκε σήμερα στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής. Το συγκεκριμένο σχολείο θα λειτουργήσει το σχολικό έτος 2010-11 με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό, μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:


    «Η φετινή χρονιά είναι πράγματι η δυσκολότερη των τελευταίων χρόνων αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι η χειρότερη, αντίθετα θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες χρονιές χάρη, στη συστηματική δουλειά που έχει κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας». Αναφερόμενος στα 800 Σχολεία που θα λειτουργήσουν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα τόνισε ότι είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση που θα βελτιώσει σημαντικά το θεσμό του ολοήμερου σχολείου στην Ελλάδα. Το Υπουργείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συγκεκριμένα διόρισε 1.333 εκπαιδευτικούς Αισθητικής Αγωγής (Μουσικής, Θεατρικών Σπουδών και Καλλιτεχνικών) και 804 αναπληρωτές Αγγλικής και Φυσικής Αγωγής, προκειμένου να μη λείψει καμία ειδικότητα στα 800 σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.

    Παράλληλα ο θεσμός της φιλαναγνωσίας που καθιερώνεται στα 800 σχολεία και γίνεται σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ, το πρόγραμμα διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στην Α΄ και Β΄ Δημοτικού, καθώς και το πρόγραμμα προμήθειας φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, είναι μερικά μόνο στοιχεία που διασφαλίζουν την επιτυχία του εγχειρήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις