Δελτίο Τύπου 11/10/2010

Ξεκινάει η Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα


Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, υπέγραψε τις εγκυκλίους που αφορούν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κλάδων Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής - Δραματικής Τέχνης, Εικαστικών, Μουσικής καθώς και της Αγγλικής Γλώσσας (α’ και β’ τάξη δημοτικού) που απασχολούνται στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Οι επιμορφωτικές διημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)- Η Μετάβαση: Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία» και «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία» αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα οι διημερίδες θα πραγματοποιηθούν τις κάτωθι ημέρες:

α.α.

Κλάδος Εκπαιδευτικών

Ημερομηνία Διεξαγωγής Επιμορφωτικών Διημερίδων

1

Πληροφορικής

1) 18-19 Οκτωβρίου 2010

Περιφέρεια Αττικής, 1ο ΠΕΚ Αθήνας, 2ο ΠΕΚ Αθήνας, 3ο ΠΕΚ Αθήνας, ΠΕΚ Πειραιά.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΠΕΚ Τρίπολης

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέρος Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά): ΠΕΚ Πάτρας

2) 21-22 Οκτωβρίου 2010

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: ΠΕΚ Λαμίας,

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 1ο & 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης

3) 25-26 Οκτωβρίου 2010

Στις υπόλοιπες Περιφέρειες (Θεσσαλίας: ΠΕΚ Λάρισας, Δυτικής Μακεδονίας :ΠΕΚ Κοζάνης, Ηπείρου: ΠΕΚ Ιωαννίνων, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης : ΠΕΚ Καβάλας – ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης, Β. Αιγαίου: ΠΕΚ Μυτιλήνης, Ν. Αιγαίου : ΠΕΚ Πειραιά Ρόδος, Κρήτης: ΠΕΚ Ηρακλείου)

2

Θεατρικής Αγωγής-Δραματικής Τέχνης, Εικαστικών και Μουσικής

1) 16-17 Οκτωβρίου 2010

Περιφέρεια Αττικής: 1ο ΠΕΚ Αθήνας, 2ο ΠΕΚ Αθήνας, 3ο ΠΕΚ Αθήνας, ΠΕΚ Πειραιά.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΠΕΚ Τρίπολης

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μέρος Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά): ΠΕΚ Πάτρας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: ΠΕΚ Λαμίας

2) 23-24 Οκτωβρίου 2010

Περιφέρεια Θεσσαλίας: ΠΕΚ Λάρισας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: ΠΕΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Ηπείρου και μέρος Ιονίων Νήσων (Λευκάδα, Παξοί, Κέρκυρα): ΠΕΚ Ιωαννίνων

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 1ο και 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: ΠΕΚ Καβάλας και ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: ΠΕΚ Μυτιλήνης

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: ΠΕΚ Πειραιά, ΠΕΚ Ρόδου

Περιφέρεια Κρήτης: ΠΕΚ Ηρακλείου

3

Αγγλικής Γλώσσας

1) 20-21 Οκτωβρίου 2010 : Περιφέρεια Αττικής

2) 1-2 Νοεμβρίου 2010: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τις σχετικές εγκυκλίους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr . Ειδικότερα:

Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1532%3Aegkyklios-epimorfosis&catid=58%3Aeggrafa-prwtovathmias-ekpaideyshs&Itemid=144&lang=el

Τα Αγγλικά στις Πρώτες Τάξεις του Σχολείου - Διημερίδα του ΕΚΠΑ & του Υπουργείου Παιδείας στη Θεσσαλονίκη http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1531%3Aagglika-thessaloniki&catid=34%3Asynedria-hmerides&Itemid=143&lang=el

Τα Αγγλικά στις Πρώτες Τάξεις του Σχολείου - Διημερίδα του ΕΚΠΑ & του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1530%3Aagglika-athina&catid=34%3Asynedria-hmerides&Itemid=143&lang=el


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις