Δελτίο Τύπου 15/10/2010


Χαιρετισμός της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφης Γεννηματά, σε εκδήλωση για την αντικαπνιστική εκστρατεία στα σχολεία



Με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Ε’ και Στ΄ τάξης των 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών, ξεκίνησε η αντικαπνιστική εκστρατεία και στα σχολεία. Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εφαρμόζει στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στους δασκάλους, τους γονείς και τα παιδιά, από τους επαγγελματίες υγείας (πνευμονολόγο, επισκέπτρια υγείας) της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού.


Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.


Μερικές και μόνο από τις ερωτήσεις των μικρών παιδιών δείχνουν το πώς αντιμετωπίζουν σε αυτές τις ηλικίες το κάπνισμα και γενικά τις εξαρτήσεις:


- Πώς επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων το τσιγάρο;
- Γιατί οι άνθρωποι όταν αγοράζουν το πακέτο, ενώ διαβάζουν ότι σκοτώνει εξακολουθούν να καπνίζουν;
- Γιατί αφού είναι τόσο επικίνδυνα τα τσιγάρα, συνεχίζουν να παράγονται;

Οι μικροί μαθητές ρώτησαν ακόμη τι περιέχουν τα τσιγάρα και εντυπωσιάστηκαν όταν οι ειδικοί τους ενημέρωσαν ότι στα συστατικά των τσιγάρων περιέχονται από δηλητήρια μέχρι υγρά μπαταρίας.

Χαιρετώντας την εκδήλωση η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, απευθύνθηκε προς του δασκάλους, τους γονείς και τους μικρούς μαθητές:

«Θα ήθελα να πω μόνο δυο λόγια.

Προς τους δασκάλους: Είσαστε αυτοί που πλάθετε ψυχές και χαρακτήρες. Μέσα από εσάς, μέσα από τον δάσκαλο που αγαπάει τη δουλειά του και τα παιδιά του, τους μαθητές, μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Προς τους γονείς: Όλοι μαζί. Πρόληψη και ενημέρωση. Κατά του τσιγάρου, κατά των καταχρήσεων, κατά της υπερβολής.

Προς τα παιδιά: Μην ακούτε μόνο τους γονείς και τους δασκάλους. Κάντε τους και εσείς μάθημα. Πιέστε, μαλώστε, βοηθήστε τους γονείς και τους δασκάλους να κόψουν το τσιγάρο».


Η Αναπληρώτρια Υπουργός, σημείωσε ότι αυτή η εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή και ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσει ως το στόχο τη διαρκή ενίσχυση της Αγωγής Υγείας στα σχολεία.


Συγκεκριμένα η κα Γεννηματά τόνισε:


«Η Αγωγή Υγείας δεν είναι ένα διάλλειμα στο πρόγραμμα των μαθητών. Η Αγωγή Υγείας αφορά την ίδια τη ζωή και μέσα από αυτή βοηθάμε τις οικογένειες να μεγαλώσουν γερά παιδιά, τα οποία θα ξέρουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους- την υγεία τους που είναι το πολυτιμότερο αγαθό».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις