Δελτίο Τύπου 29/12/2010


Επιλογή Διευθυντών Ερευνητικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και ΤεχνολογίαςΟλοκληρώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) η διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών των Ερευνητικών Κέντρων που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αποφάσεις των μελών του ΕΣΕΤ για τους καταλληλότερους υποψηφίους ήταν ομόφωνες και μετά τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας, στον οποίο προέβη η ΓΓΕΤ, η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, υπέγραψε τις Υπουργικές Αποφάσεις για το διορισμό των νέων Διευθυντών.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς υιοθετήθηκε η διεθνής πρακτική, η οποία είναι σύμφωνη με τον ελληνικό Νόμο. Ζητήθηκαν οι απόψεις και εξωτερικών κριτών διεθνούς κύρους, με γνώση του ερευνητικού πεδίου στην Ελλάδα και επελέγησαν υποψήφιοι οι οποίοι ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, σε δύο περιπτώσεις (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) το ΕΣΕΤ πρότεινε να κηρυχθεί άγονη η διαδικασία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις των Διευθυντών.

Οι νέοι διευθυντές είναι:

1. Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ΕΚΕΦΕ «Δ»: Δρ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, Διευθυντής Ερευνών (Ερευνητής Α’), Ινστιτούτο Φυσικοχημείας, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

2. Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ): Καθηγητής Κανάρης Τσίγκανος, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής, Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής

3. Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ): Καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

4. Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης – ΑΘΗΝΑ: Καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

5. Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Ερευνών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» (ΕΚΕΒΕ Αλ. Φλέμιγκ)»: Καθηγητής Χαράλαμπος Σαββάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κυτταρικής & Αναπτυξιακής Βιολογίας, ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμινγκ

Αναλυτικά τα βήματα που ακολουθήθηκαν κατά τη διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών των Ερευνητικών Κέντρων στο:

http://www.gsrt.gr/default.asp?V_ITEM_ID=6767
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις