Βολεύτηκαν ως σχολικοί σύμβουλοι οι «κηπουροί» της Άννας

Από τους 563 δασκάλους, 153 νηπιαγωγούς και 77 υποψηφίους Ειδικής Αγωγής που συμμετείχαν στη διαδικασία, οι 362 υπέβαλαν ενστάσεις για 617 λόγους.

Με μπαράζ ενστάσεων αλλά και προσφυγών στη Δικαιοσύνη αντέδρασαν εκατοντάδες δάσκαλοι που πήραν μέρος στο μεγαλύτερο… σίριαλ επιλογής σχολικών συμβούλων που παρακολούθησε ποτέ η εκπαιδευτική κοινότητα. Σε λάθος χρόνο αφού για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας προηγήθηκαν οι επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης και διευθυντών σχολείων και με θερινή μεθόδευση τέθηκαν εκτός μάχης περίπου οι μισοί υποψήφιοι , το σίριαλ της επιλογής των σχολικών συμβούλων έριξε αυλαία υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού.

Ευτυχώς που από την άγρια σφαγή υποψηφίων με βαριά βιογραφικά και πλούσια προσόντα γλίτωσαν οι σύμβουλοι της Α. Διαμαντοπούλου, η ευρέως γνωστή δασκάλα Ελένη Μπούντα και ο λιγότερο γνωστός Γιάννης Κατσαρός. Με ιδιαίτερη αγωνία το κοινό του σίριαλ παρακολούθησε τη δύσκολη διάσωση της κ. Μπούντα, η οποία τελικώς επελέγη παρότι δεν διαθέτει ούτε δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο ούτε πτυχίο ξένης γλώσσας ούτε καν διοικητική εμπειρία. Αρίστευσε όμως στη συνέντευξη, όπως άλλωστε αναμενόταν για την υπουργική σύμβουλο, η οποία τεκμηρίωσε αποτελεσματικά την αρχική άρνηση της υπουργού Παιδείας να δώσει το πράσινο φως για το τυπωθήτω στο βιβλίο Ιστορίας του Γιάννη Κολιόπουλου που θα αντικαθιστούσε στη ΣΤ’ Δημοτικού το περιβόητο εγχειρίδιο της Μαρίας Ρεπούση. Διόλου τυχαία, η ίδια σύμβουλος είχε κερδίσει επαξίως περίοπτη θέση σε παλαιότερο πρωτοσελιδο του ΤτΚ με αφορμή εισήγηση στην προϊσταμένη της υπουργό για πλήρη κατάργηση των βιβλίων στην τεχνική εκπαίδευση. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη σφαγή υποψήφιων σχολικών συμβούλων ήταν οι ρυθμίσεις του νέου συστήματος επιλογής, που επέτρεψαν να προσαρμόζονται κατά περίπτωση μέτρα και σταθμά. Με όχημα τη ρύθμιση για τη συνάφεια των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με τις Επιστήμες της Αγωγής ή τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, κόπηκαν από τη μοριοδότηση εμφανώς συναφή διδακτορικά, ενώ μοριοδοτήθηκαν τίτλοι χωρίς συνάφεια. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις συνέβη το πρωτοφανές να μορι οδοτηθούν διπλά μεταπτυχιακό και διδακτορικό παρά τη σαφή πρόβλεψη του νόμου που ορίζει να μοριοδοτείται μόνο το ανώτερο πτυχίο. Όπως μας επισήμανε αποτυχών υποψήφιος, είναι σαν να μοριοδοτείται κάποιος χωριστά για το «Lower» και για το «Proficiency» . Σωρεία διαμαρτυριών προκάλεσε και η εφαρμογή της μοριοδότησης του συγγραφικού έργου. Σύμφωνα με τον αιρετό εκπρόσωπο των δασκάλων στο ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, κύριο ρόλο στη μοριοδότη ση του συγγραφικού έργου έπαιξε η ποσότητα και όχι η ποιότητα . Από τους 563 δασκάλους, 153 νηπιαγωγούς και 77 υποψηφίους Ειδικής Αγωγής που συμμετείχαν τελικά στη διαδικασία (και αφού προηγουμένως είχαν αποκλειστεί 575 δάσκαλοι που ανέλαβαν καθήκοντα διευθυντών σχολείων), ενστάσεις υπέβαλαν οι 362 από αυτούς για 617 λόγους. Οι 203 αναφέρονταν στη μοριοδότηση του συγγραφικού έργου και οι 91 στη μοριοδότηση των τίτλων σπουδών.

Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις διαφημίσεις της σελίδας !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις