ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Φάμπρικα με πλαστά μεταπτυχιακά

Ελεγχο όλων των πτυχίων από το εξωτερικό και αλλαγή του σχετικού νόμου ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Πλήθος καταγγελιών για πλαστούς τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών Ειδικής Αγωγής από τη Βουλγαρία και την Ιταλία

Φάμπρικα με πλαστά μεταπτυχιακά

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων «μαϊμού» από εκπαιδευτικούς προκειμένου να προηγηθούν στους διορισμούς στα σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τώρα βρίσκεται στο «φόρτε» της η απόκτηση τίτλων Ειδικής Αγωγής προκειμένου όσοι τους κατέχουν να προηγηθούν στον διορισμό τους ως αναπληρωτές στα ειδικά σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέτοιον τίτλο, με νόμο του 2008 μπαίνουν πρώτοι στον σχετικό πίνακα και ξεπερνούν συναδέλφους τους οι οποίοι μπορεί να έχουν προϋπηρεσία ακόμη και 10 ετών!

Η ανεργία που έχει χτυπήσει και τον κλάδο των εκπαιδευτικών οδηγεί δασκάλους και καθηγητές να καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα προκειμένου να πετύχουν τον άμεσο διορισμό τους, κλείνοντας όμως τον δρόμο σε συναδέλφους τους οι οποίοι ακολουθούν τη νόμιμη οδό.

Το περίεργο είναι μάλιστα ότι εκπαιδευτικοί καταφέρνουν να έχουν τέτοιους τίτλους από το εξωτερικό αν και δεν έχουν μετακινηθεί ποτέ εκτός χώρας και χωρίς καν να ξέρουν τη γλώσσα της χώρας από όπου προέρχεται ο τίτλος που κατέχουν.

Δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν το γεγονός και ζητούν να ελεγχθούν όλοι οι τίτλοι που προέρχονται από το εξωτερικό και να μοριοδοτηθούν όλα τα κριτήρια που κατέχουν οι υποψήφιοι για διορισμό στην Ειδική Αγωγή.

«Το φαινόμενο της απόκτησης μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Βουλγαρία (Σόφια) και στην Ιταλία (Τορίνο) έχει πάρει μεγάλη έκταση.

Είναι βέβαιο ότι οι τίτλοι αυτοί θα προσκομιστούν για αναγνώριση στο ΔΟΑΤΑΠ (σ.σ. πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) και στη συνέχεια θα κατατεθούν στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου όσοι τους κατέχουν να προηγηθούν στον διορισμό τους ως αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή» τονίζει στο «Εθνος» ο γενικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Σταύρος Πετράκης και συμπληρώνει:

«Το αποτέλεσμα της ''εισβολής των μεταπτυχιακών'' είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής κάθε χρόνο θα βρίσκεται σε κατώτερες θέσεις στον πίνακα αναπληρωτών, αφού στην Ειδική Αγωγή όποιος αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο μπαίνει πρώτος στον πίνακα κι ας έχει μηδενική προϋπηρεσία (δηλαδή ξεπερνά στον σχετικό πίνακα συναδέλφους που έχουν από 10 έως 80 μήνες προϋπηρεσία!!).

Πρόκειται για μια άδικη διάταξη του νόμου της Ειδικής Αγωγής 3699/2008 που πρέπει να αλλάξει».

Κατόπιν αυτής της κατάστασης οι συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ζητούν:

  • Να ελεγχθούν άμεσα όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι Ειδικής Αγωγής που αποκτώνται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα το πώς εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση αποκτούν αυτούς τους τίτλους, με δεδομένο ότι η παρουσία τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα.
  • Να τροποποιηθεί η άδικη διάταξη του Ν. 3699/2008 (άρθρο 20, παρ. 12) και να εκδοθεί το Π.Δ. που προβλέπεται στις εξουσιοδοτικές διατάξεις, όπου ρητά αναφέρεται η ανάγκη μοριοδότησης όλων των κριτηρίων που κατέχουν οι υποψήφιοι για διορισμό στην Ειδική Αγωγή.
  • Να δοθούν στη δημοσιότητα όλοι οι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών στην Ειδική Αγωγή.


ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

Όργιο με πλαστούς τίτλους για επιλογή διευθυντών

Καταγγελίες για πτυχία μαϊμού είχαν κάνει πέρυσι οι δάσκαλοι και για υποψήφιους διευθυντές σχολείων και σχολικούς σύμβουλους, οι οποίοι αγόραζαν κυρίως από βαλκανικές χώρες μεταπτυχιακούς τίτλους έναντι 6.000-8.000 ευρώ προκειμένου να έχουν υψηλά μόρια και να καταλαμβάνουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Πέρυσι (10 Μαρτίου 2011) το «Εθνος» είχε αναδείξει το θέμα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου εκπαιδευτικοί είχαν καταγγείλει ότι διάφοροι επιτήδειοι τους πρόφεραν μεταπτυχιακά χωρίς να σπουδάσουν φυσικά σε κάποια χώρα και χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα της ούτε καν αγγλικά.

Οι περισσότεροι πλαστοί τίτλοι προέρχονταν από χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Τότε το υπουργείο Παιδείας, μετά τις καταγγελίες της ΔΟΕ και το δημοσίευμα του «Εθνους»,διέταξε έρευνα και ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι που είχαν αποκτηθεί στο εξωτερικό.

Τελικά οι έλεγχοι έγιναν και πράγματι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια φάμπρικα πλαστών τίτλων μεταπτυχιακών και διδακτορικών ακόμη και γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Βέβαια τότε το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε και πολλά στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά πάντως άλλαξε τις διαδικασίες επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να εξετάζονται προφορικά και στη γλώσσα στην οποία έχει αποκτηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

Πηγή: ethnos.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις