Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Δεν θα λειτουργήσει ως ποινολόγιο,

διαβεβαιώνει ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος

Προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα αποτελέσει η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θα λειτουργήσει ως ποινολόγιο, αλλά ως βάση για να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος
Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος


«Το αίτημα για τη βελτίωση της Παιδείας αποτελεί διαχρονική και καθολική απαίτηση των Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο υπουργός Παιδείας προσθέτοντας πως οι μόνοι που μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά σε αυτό το αίτημα είναι οι εκπαιδευτικοί. «Προωθούμε άμεσα την αξιολόγηση διαδικασιών και του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών μας, με στόχο την ανάδειξη των τομέων που χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Παιδείας υπενθύμισε, μάλιστα, ότι αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με παράλληλη αξιολόγηση όλου του συστήματος έχει να πραγματοποιηθεί 30 χρόνια, ενώ έκανε σαφές ότι δεν θα έχει τη μορφή ποινολογίου, αλλά θα λειτουργήσει ως βάση για να γίνουν οι αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις.


Ψηφιακό σχολείο

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το ψηφιακό σχολείο θα γίνει πραγματικότητα στη σχολική χρονιά 2013-'14, ενώ για τη Δευτεροβάθμια είπε πως θα κατατεθεί εντός του έτους νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

Τέλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως το υπουργείο στηρίζει, αλλά και θα ελέγχει τον θεσμό των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Πηγή: ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις