Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, 23-25/112012


Tο συνέδριο απευθύνεται σε δραματοθεραπευτές, παιγνιοθεραπευτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, ψυχοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ψυχιάτρους, νευροεπιστήμονες, νευρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, φοιτητές και όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το θέμα του συνεδρίου.



Η θεωρία του Πρωταρχικού Δεσμού έχει πολλά να αξιοποιήσει από την πρόσφατη μελέτη και τις έρευνες των νευροεπιστημών που με απεικονιστικές μεθόδους καταγράφουν και μετρούν αλλαγές στις δραστηριότητες ενός εγκεφάλου, στις συνάψεις των κυττάρων του, στα «ασυνείδητα συναισθήματα» τα οποία εγγράφονται σε «μνημονικά κυκλώματα», τα οποία επηρεάζονται και τροποποιούνται από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος. Το συνέδριο αυτό επιδιώκει να παροτρύνει και να ενθαρρύνει τη σύνθεση των θεωριών της νευροεπιστήμης, της θεωρίας του πρωταρχικού δεσμού και των διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, που χρησιμοποιούν τόσο το λόγο όσο και τεχνικές συμβολικής έκφρασης. Η σύνθεση αυτή θεωρούμε ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα υποστηρικτικό και θεραπευτικό εργαλείο στα χέρια όλων όσων ασχολούνται με τον άνθρωπο και την ψυχική υγεία….





ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ



· Ιστορική αναδρομή στη θεωρία του ‘Πρωταρχικού δεσμού’ (Attachment theory)
· Δραματοθεραπεία/Παινγιοθεραπεία και πρωταρχικός δεσμός (αξιολόγηση- διάγνωση-θεραπεία)
· Νευροεπιστήμες και πρωταρχικός δεσμός
· Η προσομοίωση της σχέσης θεραπευτή θεραπευμένου με τη σχέση «αρκετά καλής μητέρας» - παιδιού
· Ερευνητικές μελέτες και αποτελέσματα
· Κλινικά περιστατικά (παιδιών και ενηλίκων)






ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ






ΠληροφορΙες


        email: dramaplayconf2012@gmail.com
         τηλ. 22990 84570



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις