Αγαπητοί συνάδελφοι,


Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών. Γιορτάζουν οι άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στο απαιτητικό έργο της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.


Εξήντα εκατομμύρια δάσκαλοι σε όλον τον κόσμο αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, και συχνά κάτω από πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες, να κάνουν τα σχολεία έναν φιλόξενο χώρο μάθησης και δημιουργικής δραστηριότητας, όπου όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως θα ενθαρρύνονται να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, μέσα σε περιβάλλον σεβασμού προς την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρώπου.


Ενωμένοι ας είμαστε εμείς το ελπιδοφόρο παράδειγμα συμβάλλοντας στη διάπλαση των αυριανών πολιτών, και, κατ’ επέκταση, στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας. Ας βάλουμε τα δυνατά μας να εφοδιάσουμε τα παιδιά μας με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.


Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning σας καλεί να επισκεφτείτε τον παρακάτω ιστότοπο, όπου μπορείτε να βρείτε στοιχεία, αλλά και προτάσεις και υλικό για τον εορτασμό της Ημέρας. (πχ. Πόστερ, κάρτες, κτλ): http://www.5oct.org. Επίσης μπορείτε να κοινοποιήσετε τις δικές σας δράσεις στο www.worldteachersday.org.map
Και μην ξεχνάτε! Η εγγραφή των σχολείων και των εκπαιδευτικών στο eTwinning δίνει μια πρωτοποριακή διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γι΄ αυτό μη χάνετε χρόνο!


Εμπλακείτε εγκαίρως σε κάποια από τις δραστηριότητες του eTwinning και δώστε μια νέα πνοή στην καθημερινή σας διδασκαλία. Άλλωστε η καινούρια χρονιά ξεκίνησε δυναμικά στο eTwinning με την καμπάνια «Εβδομάδες eTwinning» http://www.etwinning.net/el/pub/index.htm!



  • Ξεκινήστε ένα έργο eTwinning από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου και συμμετέχετε σε κλήρωση για να κερδίσετε τη συμμετοχή σας σε ένα Εργαστήριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.
  • Λάβετε μέρος στις διαδικτυακές τηλεκπαιδεύσεις και μάθετε πρώτοι το καινούριο TwinSpace και τις αλλαγές που έγιναν στο Desktop και το Portal.
  • Συμμετέχετε στις «Ημέρες Διάδοσης του eTwinning». Οι πρεσβευτές της δράσης οργανώνουν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Οι εκπαιδευτικοί που θα εγγραφούν στο eTwinning το διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου θα κερδίσουνε μετά από κλήρωση αναμνηστικά eTwinning.
  • Ελάτε στην elearning expo (http://elearningexpo.gr/) 6- 7 Οκτωβρίου 2012 και λάβετε μέρος στην συνεδρία που αφορά το eTwinning. Μάθετε τι είναι, πως μπορείτε να κάνετε ένα πρόγραμμα και δείτε κάποιες καλές πρακτικές.
  • Στις 10 Οκτωβρίου 2012, οργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού «Ανοιχτή Ημέρα ενημέρωσης για το eTwinning». Περισσότερα…
  • Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2011-2012, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 7ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning! Η περίοδος υποβολής των έργων είναι από 3 έως και 19 Οκτωβρίου 2012.
  • Και ένα spoiler για του χρόνου! ..οργανώστε ένα έργο eTwinning μαζί με συναδέλφους σας από το σχολείο σας καθώς θα υπάρχει ειδικό βραβείο για σχολικές ομάδες!!!!

Ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων καλή σχολική χρονιά γεμάτη όρεξη, δημιουργία και ευρωπαϊκές συνεργασίες!!!
ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις