Η Αντιμετώπιση της Δυσλεξίας
Από την Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
CLAIRE JAMIESON & ELLEN MORGAN
Σελ. 143
Μετάφραση-Επιστημονική Επιμέλεια: Α.Αντωνοπούλου & Α. Σταμπολτζή

ISBN: 978-960-6748-89-9
Τιμή: 18,78 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ 

Ιπποκράτους  56, 10680 Αθήνα   
Τηλ:2103628852 F
ax:2103628862

www.taxideftis.gr


Η δυσλεξία είναι μια σημαντική ειδική μαθησιακή δυσκολία, την οποία εμφανίζει ικανός αριθμός ατόμων. Η δυσκολία αυτή σχετίζεται με προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή που οφείλονται σε ποικίλης αιτιολογίας δυσχέρειες στην ικανότητα των συγκεκριμένων ατόμων να διακρίνουν και να αποδίδουν σωστά τα φωνήματα μιας γλώσσας. 
Το παρόν βιβλίο εστιάζει στις ανάγκες των ατόμων με δυσλεξία κατά τη μετάβασή τους από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ένας πρακτικός οδηγός που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα οδηγήσουν τους μαθητές με δυσλεξία στο πανεπιστήμιο, στους γονείς που ακόμα και στο πανεπιστήμιο εξακολουθούν να βοηθούν τα παιδιά τους, στους ίδιους τους φοιτητές με δυσλεξία που συχνά ‘μόνοι’ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ‘μαθησιακές τους δυσκολίες’, στο ακαδημαϊκό προσωπικό των πανεπιστημίων και στους ψυχολόγους που εργάζονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα των πανεπιστημίων.
Το βιβλίο απαντά σε πλήθος θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων γύρω από τη δυσλεξία, ενώ στο τέλος παρατίθεται υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ατόμων με δυσλεξία και την καταγραφή των μαθησιακών τους αναγκών.

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις