ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


«Όταν κλείνει ένα ειδικό σχολείο, ανοίγει ένας Καιάδας»


Μάρτιος 2011  Η αγωνία μας για πιθανή συγχώνευση= κατάργηση ενός εκ των σχολείων του συγκροτήματος Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής εκφράζεται με ανακοίνωσή μας με υπότιτλο «Όταν κλείνει ένα ειδικό σχολείο, ανοίγει ένας Καιάδας».


Τότε φανήκαμε υπερβολικά ανήσυχοι…

Σεπτέμβριος 2012       Με πρόσχημα διαδικαστικές παραλήψεις και λάθη και με «όχημα» την έλλειψη χρημάτων, τα σχολεία ειδικής αγωγής μένουν χωρίς μεταφορές για τους μαθητές τους και με σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών. Οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, πανελλαδικά, έντονες.

Τότε φανήκαμε υπερβολικοί στις αντιδράσεις μας…

Δεκέμβριος 2012         Με το άρθρο 39 στο σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει το Υπουργείο «Παιδείας»  ετοιμάζουν τη διάλυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την μη ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρία και τη σίγουρη απόλυση των περισσοτέρων αναπληρωτών της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Το Συγκρότημα Κωφών (Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ) τιμά την πόλη μας με την ύπαρξή του.

Για εμάς, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, δεν είναι ένα κτήριο που απλά βρίσκεται στην πόλη μας. Είναι ΣΧΟΛΕΙΟ που αφορά σε μια ομάδα μαθητών με ειδικές ανάγκες και εξαιρετικές ικανότητες.

Για εμάς είναι απόδειξη ανθρωπιάς, πολιτισμού, παιδείας το να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους Συλλόγους  Γονέων-μέλη μας του συγκροτήματος και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για να συνεχίσει να λειτουργεί ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ και ΙΣΟΤΙΜΑ με τα υπόλοιπα σχολεία μας.

Θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στη διάθεση των συλλόγων γονέων του συγκροτήματος και στους εκπαιδευτικούς του για οποιαδήποτε ενέργεια φρονούν ότι θα διασφαλίσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Κωφών και Βαρήκοων, ως Δημόσιο, Δωρεάν σχολείο.

Για εμάς οι μαθητές αυτοί δεν είναι φιλοξενούμενοι στην πόλη μας. Είναι παιδιά μας και δεν δεχόμαστε να ριχτούν στον Καιάδα στο όνομα οποιουδήποτε «εξορθολογισμού».

Αγία Παρασκευή 17/12/2012

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                            Η Γεν.Γραμματέας

Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα           Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις