ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ΚΑΙ «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ.
Σεμινάρια για τους συναδέλφους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής (παράλληλη στήριξη) μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε το ΠΕΚ. Υποχρεώνουν τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν δήθεν επιμορφωτικά σεμινάρια 70 ωρών/διάρκειας 10 ημερών, με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα και με ωράριο απογευματινό (3μμ μέχρι 9 μμ).
Κανένας δε σκέφτηκε ότι πολλοί από τους συναδέλφους μας ανέλαβαν υπηρεσία μόλις πριν 20 μέρες. Με την απαλλαγή τους αυτή απ΄ τα διδακτικά καθήκοντα (όσο διαρκεί η επιμόρφωση αυτή), σημαίνει ότι θα δουλέψουν ακόμα 17 μέρες πριν το Πάσχα και άλλο ένα μήνα μετά. Δηλαδή τα παιδιά που χρειάζονται ειδική στήριξη, θα την έχουν φέτος για ... δυο μήνες το χρόνο.
Άλλωστε τι «αξία» έχει η ταλαιπωρία μερικών εκατοντάδων συναδέλφων και η εγκατάλειψη  κάποιων παιδιώ, μπροστά στο «ξεκοκάλισμα» του ΕΣΠΑ και μπροστά στη βαρύγδουπη «επένδυση» του «portfolio» των διάφορων συμβούλων και «επιμορφωτών» μ’ ένα ακόμα «πιστοποιητικό» ;
«Μια δουλειά ζητήσαμε, και δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε με τους μαθητές μας» όπως λέει κι ένας συνάδελφος στην επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στο Σύλλογο. Και συνεχίζει : «Δε νοιάζεται κανένας πραγματικά για τα σχολεία, για τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους ; Ούτε φυσικά και για τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής μέσω ΕΣΠΑ που ούτε καν ξέρουν αν θα ξαναδουλέψουν του χρόνου στην ειδική αγωγή». Κι αν θα υπάρχει του χρόνου ειδική αγωγή όπως την γνωρίζουμε.
Αποδεικτικό της όλης προχειρότητας και αυθαιρεσίας είναι το ότι παράλληλα, εδώ και καιρό οργανώνει παρόμοια σεμινάρια και το ΚΕΔΔΥ Ν. Ηρακλείου, με τέσσερεις μηνιαίες πεντάρωες επιμορφώσεις. Στις 21 Μαρτίου μάλιστα καλούν τους εκπαιδευτικούς σε ημερίδα 8πμ μέχρι 2μμ (ΚΕΔΔΥ Β΄Αθήνας) και το απόγευμα σε άλλη ημερίδα (3μμ – 9μμ) στο ΠΕΚ Φιλοθέης. Δηλαδή συνολικά 11 ώρες.
Ενδεικτικό επίσης είναι και το έγγραφο της αρμόδιας σχολικής συμβούλου κας Ράνιας Χιουρέα (14 Μαρτίου 2013 Αρ. Πρωτ.: Φ.1.2/227), που συμμερίζεται τις αντιρρήσεις και τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
  1. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης», απαιτούμε η επιμόρφωση των συναδέλφων συμβασιούχων να μη γίνεται σε βάρος της λειτουργίας του σχολείου και των παιδιών. Αν θέλουν να τους επιμορφώνουν, να τους προσλαμβάνουν νωρίτερα, αυτό το διάστημα να πληρώνονται και να επιμορφώνονται χωρίς να πηγαίνουν σε σχολείο. Να προσλαμβάνονται την 1η του Σεπτέμβρη όπως είναι το φυσιολογικό και να επιμορφώνωνται τότε.
  1. Για φέτος να κάνουν την επιμόρφωσή τους μετά τις 15 του Ιούνη, σε διάστημα που οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται.
  2. Απαιτούμε το σεμινάριο του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας (Πέμπτη 21 Μάρτη 2013) να μη γίνει. Δεν μπορούν οι συνάδελφοι να είναι σε σεμινάριο 8π.μ. μέχρι 2 μ.μ. και στη συνέχεια σε άλλο σεμινάριο από τις 3 μ.μ. μέχρι 9 το βράδυ.
  3. Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ της Β΄ Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής να πάρουν θέση. 
  4. Όλων των ειδών τα σεμινάρια πρέπει να γίνονται εντός εργασιακού ωραρίου κι όχι απόγευμα. Να γίνονται σε περιοχές κοντά στον τόπο που βρίσκεται το σχολείο.  Να γίνονται σε δημόσιο χώρο, χωρίς καμιά ανάμειξη επιχειρήσεων.
Καλούμε τους συναδέλφους του ΕΣΠΑ και της ειδικής αγωγής σε σύσκεψη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, την Τρίτη 19/3/2013, στις 5 μ.μ., στο ΚΕΠ της Νεας Ιωνίας, πίσω απ΄ το σταθμό του ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ να θεωρούν τον εαυτό τους σε κάθε περίπτωση καλυμένο απ΄το Σύλλογό τους. Nα απευθύνονται για κάθε πρόβλημα στο Σύλλογο. Τους καλούμε όσους δεν είναι ήδη μέλη των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ, να γραφτούν τώρα και να παίρνουν ισότιμα και ενεργά μέρος στις διαδικασίες τους. 


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΤΑ Δ.Σ.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις