Δημήτρης Αναγνωστάκης
16/4/2013 

Ερώτηση Δ. Αναγνωστάκη για τον νέο νόμο της Ειδικής Αγωγής







Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Μαρία Ρεπούση, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο που θα ισχύσει για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ.

Στο πλαίσιο της ερώτησης οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, για την επεξεργασία του θέματος και πότε θα γίνει η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την ειδική αγωγή στα σχολεία.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:



Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την ψήφιση του νόμου 4115/13, όπου με διατάξεις του άρθρου 39 προβλέπονται ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της ειδικής αγωγής στη χώρα μας, είχατε ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα φέρετε προς ψήφιση ένα νέο σχέδιο νόμου για την  ειδική αγωγή που θα αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων.  Για τον λόγο αυτό είχατε επίσης δηλώσει ότι πρόκειται να συστήσετε ειδική επιτροπή στο Υπουργείο. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το έργο της επιτροπής όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του σχετικού σχεδίου νόμου.
  1. Επειδή τα προβλήματα της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον χώρο της εκπαίδευσης είναι οξυμένα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την μεριά της Πολιτείας
  2. Επειδή γενικότερα η φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί δείγμα ποιότητας του πολιτισμού της χώρας μας

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:



• Δημιουργήθηκε η εν λόγω επιτροπή και ποια η σύστασή της;
• Πότε προτίθεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για την ειδική αγωγή;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Μαρία Ρεπούση







Απάντηση Υφυπουργού Παιδείας για την Ειδική Αγωγή



17/5/2013




Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε την απάντηση του, στην ερώτηση των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη και Μαρίας Ρεπούση, σχετικά με το νέο νόμο για την ειδική αγωγή


Απαντώντας στο ερώτημα των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη σύσταση της επιτροπής για την Ειδική Αγωγή, ο Υφυπουργός Παιδείας κος Παπαθεοδώρου ενημέρωσε ότι η επιτροπή που θα ασχοληθεί με τη μελέτη και επεξεργασία προτάσεων για την κατάρτιση του νομοσχεδίου της Ειδικής Αγωγής, έχει ήδη συγκροτηθεί και αποτελείται από 9 μέλη.
Παράλληλα η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας συγκεντρώνει απόψεις και προτάσεις και έχει συνεχείς επαφές με φορείς, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και συλλόγους, για να έχει η επιτροπή επεξεργασίας των προτάσεων μια πλήρη εικόνα. Ενώ παράλληλα έχουν επισημανθεί και καταγραφεί τα προβλήματα που δημιουργούν δυσλειτουργίες έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν το δυνατό αποτελεσματικότερα.



Πηγή: http://www.eviaportal.gr Τελευταία ενημέρωση στις 17/5/2013 6:49:05 μμ



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις