Κατάφορη αδικία για τους υποψήφιους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, η αλλαγή την τελευταία στιγμή, των συνθηκών εξέτασής τους στις Πανελλαδικές 2013Το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδιάζει τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και με εγκύκλιο «της τελευταίας στιγμής» και ενημέρωσή τους μόλις την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, τους στερεί τη δυνατότητα σχετικής ευελιξίας του χρόνου εξέτασης, η οποία παρεχόταν μέχρι πρόσφατα.


Πολλοί μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν δυσκολίες κατανόησης οδηγιών, πολλαπλών βημάτων, της μεταφορικής χρήσης της γλώσσας κλπ. και καθώς τίποτα δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι πρόσφατα για αλλαγή στον τρόπο εξέτασής τους, είχαν προετοιμαστεί με βάση τα ισχύοντα.

Η αδικία γι’ αυτά τα παιδιά είναι κατάφορη. Η εξέταση και η βαθμολογία τους δεν μπορεί να δρα «τιμωρητικά» ως προς τις δυσκολίες τους.

Το Υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα αυτή την εγκύκλιο και τα παιδιά να εξεταστούν με τις προηγούμενες οδηγίες που παρείχαν ευελιξία του χρόνου εξέτασης.Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις