ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ: Ούτε ένα... παραστράτημα πια!

Ποικίλες οι εθνικότητες των χορευτών στην "Παρτάλω", χορό της Μακεδονίας. Ελάχιστες όμως φορές θα χάσουν τα βήματα...
Είναι από το αγκάλιασμά τους... Μα πιο πολύ, είναι από τον "αέρα" της επανένταξης, που τους εμπνέει το Σχολείο...
Με χορό λοιπόν, τραγούδι, βραβεία, έργα των χεριών και της φαντασίας τους, γνώσεις πρωτόγνωρες και για τα παιδιά των "έξω" σχολείων, τυπωμένη την καινούργια τους εφημερίδα, υπερηφάνεια, αισιοδοξία έκλεισε για τους κρατούμενους μαθητές του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα η σχολική χρονιά 2012-13!!!
Μα και με πολλή αγάπη και έγνοια από την Κοινωνία!
Πρώτα, από τους άξιους δασκάλους και καθηγητές τους. Σαν συνάδελφός τους μόνο θαυμασμό και ευχαριστίες έχω να εκφράσω! Παρακολουθώ τη δράση τους και συνεργάζομαι επί 15 χρόνια, ωστόσο κάθε χρόνο δοκιμάζω και πιο ευχάριστες εκπλήξεις -με όλο και μειούμενο προσωπικό!
Έπειτα, από τη διευθύντρια, τον εισαγγελέα, τις κοινωνικές λειτουργούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Καταστήματος, με την ανθρώπινη στάση όλων.
Από την Εκκλησία και κυρίως την άοκνη ομάδα κληρικών και λαϊκών του αείμνηστου π. Μάρκου Μανώλη από την ενορία του Διονύσου, που βρίσκονται σταθερά κοντά τους με ζεστασιά, βραβεία και δώρα.
Από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με βραβεία και νομική στήριξη.
Από την εκπαιδευτική κοινότητα, με επισκέψεις φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης σχολείων και πανεπιστημιακών φορέων.
Από τον κόσμο της Τέχνης, με προγράμματα Μουσείων, με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα (όπως φέτος από τον Θανάση Πολυκανδριώτη) κ.λπ.
Από μία, μικρή έστω, μερίδα δημοσιογράφων και μέσων ευρείας δημοσιότητας (όπως η τοπική "Φωνή του Ωρωπού", "Τα Νέα", ο Σταύρος Θεοδωράκης κ.ά.).
Από αρκετούς γονείς των κρατουμένων και πολλούς ακόμη, μόνιμους ή περιστασιακούς, υποστηρικτές και χορηγούς.

ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΞΩ!
(Και χωρίς πλεονέκτημα... έδρας)
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ
27-6-2013




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις