Βιβλία για μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης (αμβλύωπες)



Από τη Διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΙΤΥΕ - «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» έχει δημιουργηθεί μια νέα εξειδικευμένη υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών σε βιβλία των αμβλυώπων μαθητών των σχολείων της χώρας. Η υπηρεσία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου μητρώου μαθητών με αμβλυωπία και των ειδικών αναγκών του καθενός ανά σχολείο, ανά τάξη και ανά βιβλίο, πράγμα που θα μας επιτρέψει αφενός να υπολογίζουμε με ακρίβεια τον αριθμό των αντιτύπων που απαιτούνται για κάθε βιβλίο και αφετέρου να αποστέλλονται εγκαίρως συσκευασμένα τα κατάλληλα βιβλία, σε κάθε σχολείο και για κάθε μαθητή.
Η υπηρεσία παρέχεται μέσω του ιστότοπου http://publications.cti.gr. Η κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμπληρώνει στη σελίδα της την καρτέλα «ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΒΛΥΩΠΙΑ» με τα απαιτούμενα στοιχεία των εγγεγραμμένων μαθητών με χαμηλή όραση (αμβλύωπες) που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος και να επιλέγει τα βιβλία που θα χρειαστούν.
Ως εκ τούτου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία άμεσα, οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία, έτσι ώστε να ενημερωθεί το μητρώο αμβλυώπων μαθητών με όλα τα απαραίτητα.




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις