Μπροστά στην τάξη
Front of the class

«Πώς το σύνδρομο Τουρέτ με έκανε το δάσκαλο που ποτέ δεν είχα…»

Ίσως από τις καλύτερες ταινίες σχετικά με το σύνδρομο Τουρέτ, η οποία είναι γενικά άγνωστη στην Ελλάδα, διότι δυστυχώς δεν υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους. Η ελληνική κοινότητα ατόμων με σύνδρομο  Τουρέτ Tourette's Syndrome Greece   έχει ξεκινήσει τη μετάφραση μέσω της google και ευελπιστούν ότι  σε λίγο καιρό θα την έχουν ολοκληρώσει.

Λίγα λόγια για την ταινία:

 Βασισμένη στην αληθινή ιστορία (αυτοβιογραφία) του Brad Cohen, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Τουρέτ από πολύ νεαρή ηλικία.

Στο σχολείο ως μαθητής, ο Μπραντ έχει μεγάλες δυσκολίες, επειδή βγάζει περίεργους ήχους, που ενοχλούν ή προκαλούν γέλια. Οι συμμαθητές τον κοροϊδεύουν, οι δάσκαλοι τον μαλώνουν. Κάποτε μάλιστα μια δασκάλα τον ανάγκασε να απολογηθεί ενώπιον όλων των συμμαθητών του, για τους θορύβους που κάνει, να ζητήσει συγγνώμη από όλους και να υποσχεθεί ότι δεν θα τους ξανακάνει.

Ο ίδιος ο πατέρας του δεν αποδέχεται την κατάσταση του παιδιού, δεν μπορεί να τον ανεχτεί και διαρκώς τον μαλώνει και τον τιμωρεί.

Το παιδί νιώθει πολύ άσχημα, διότι έχει πλήρη επίγνωση της αναστάτωσης που προκαλεί, αλλά αν και προσπαθεί, δεν καταφέρνει να επιβληθεί στον εαυτό του. Οι ήχοι βγαίνουν από μόνοι τους, αυθόρμητα και δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’αυτό.

Αργότερα, όταν θέλει να εργαστεί ως δάσκαλος, τον απορρίπτουν από 24 σχολεία, διότι θεωρούν ότι δεν θα μπορέσει να σταθεί μέσα στην τάξη και να διδάσκει στους μαθητές, κάνοντας όλους αυτούς τους θορύβους, εφόσον δεν μπορεί να τους ελέγξει.

Ο Brad αψηφά όλες τις δυσκολίες και τελικά καταφέρνει να γίνει ένας ταλαντούχος δάσκαλος.

Δείτε το τρέιλερ




Και παρακάτω μια περίληψη του έργου, με επεξηγήσεις και πληροφορίες για το σύνδρομο Τουρέτ.



 



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις