ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


  • Σήμερα 17-07-2013 σε ευρεία σύσκεψη που συμμετείχε η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, καθηγητές, γονείς και μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Κορωπίου, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα εξής:
  • Το πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα αιφνίδιου θανάτου που αφορούν τη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση πλήττουν δραματικά την ειδική τεχνική εκπαίδευση και το σχολείο μας.
  • Τα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής καλύπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και τον Α’ κύκλο σπουδών κάθε ειδικότητας. Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κορωπίου καταργείται η μία από τις 3 ειδικότητες (Αισθητικής) που λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στέλνουμε στα σπίτια τα 40 από τα 120 παιδιά, δηλαδή το 1/3 του σχολείου, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ούτε το Γυμνάσιο, δηλαδή ούτε την υποχρεωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να κόβεται η δυνατότητα για περαιτέρω μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση. Από αυτά τα παιδιά ουσιαστικά στερείται κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης
  • Οι μαθητές των ειδικών σχολείων λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, όπως αυτές προκύπτουν με επίσημες κρατικές γνωματεύσεις, δεν μπορούν να ενταχθούν σε γενικό σχολείο, άρα αν κλείσει το σχολείο ή ο τομέας τους, τους καταδικάζουμε να μείνουν εκτός εκπαίδευσης.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε :
  • να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που απολύει εκπαιδευτικούς και στερεί το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης από τους μαθητές.
  • όχι κατάργηση, αλλά αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στην εκπαίδευση.
  • Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας, να αγωνιστούν μαζί μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος της εργασίας και της Δημόσιας Δωρεάν εκπαίδευσης.


- Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Κορωπίου
-  Ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων
-  Η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής






Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις