Η φύση αντιμέτωπη με τα απορρίματα του ανθρώπου
Τα σκουπίδια που πετάμε στη φύση προκαλούν ζημιές κάθε είδους. Για παράδειγμα, το σπασμένο γυαλί μπορεί να κόψει κάποιο ζώο ή ακόμα και να προκαλέσει φωτιά. Τα άδεια μπουκάλια είναι παγίδες για τα έντομα, τις σαύρες και τα μικρά θηλαστικά. Συχνά μπαίνουν στο εσωτερικό τους και φυλακίζονται, αφού γλιστράνε στα τοιχώματα και δεν μπορούν να ξαναβγούν. Από τα πλαστικά  υπάρχει κίνδυνος  για τα ζώα να τραυματιστούν ή και να πεθάνουν πολλές φορές. Χαρακτηριστική η περίπτωση της χελώνας στη φωτογραφία. Είναι η Peanut, όταν βρέθηκε στο Missouri  το 1993. Μεταφέρθηκε τότε σε ζωολογικό κήπο στο St. Louis, όπου της αφαίρεσαν την πλαστική συσκευασία, στην οποία όπως φαίνεται είχε σφηνώσει από μικρή, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το καβούκι της.


 Ράνια Χιουρέα



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις