ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: 16χρονος με σύνδρομο Τουρέτ «μάγεψε» talent show!

Ράνια Χιουρέα
Ένα σπουδαίο μάθημα έδωσε ένας 16χρονος: Ο Carlos Guevara εμφανίστηκε σε talent show για επίδοξους τραγουδιστές, χωρίς να αφήσει το σύνδρομο Τουρέτ, που προκαλεί κινητικά και φωνητικά τικ, να τον επηρεάσει! Ο νεαρός, παρά το ότι πάσχει από μια κληρονομική νευροψυχωτική  διαταραχή (σύνδρομο Τουρέτ), που προκαλεί κινητικά και φωνητικά τικ, κατάφερε να «μαγέψει» στο «X Factor»!
Ο Κάρλος  Γκεβάρα διαγνώστηκε με σύνδρομο Tourette και ψυχαναγκαστική  διαταραχή όταν ήταν 12, αλλά σημαντικά συμπτώματα με ξεσπάσματα φωνητικών και κινητικών τικ εμφανίστηκαν αργότερα.
Εξαιτίας του συνδρόμου Tourette,  πέρυσι υπήρχαν μέρες που ο Κάρλος στο σχολείο, μόλις και μετά βίας κατάφερνε να παρακολουθήσει τα μαθήματα όλες τις ώρες. Όμως χάρη στην αγάπη του για τη μουσική, προκρίθηκε στο X Factor. Ο ίδιος σε συνέντευξη είπε:
«Στις αρχές του περσινού σχολ. έτους ήμουν στην ομάδα ποδοσφαίρου και εξελέγην αντιπρόεδρος ολόκληρου του σχολείου. Η ζωή μου ήταν τέλεια, αλλά στη συνέχεια ξαφνικά ήταν σαν να ξέσπασε καταιγίδα. Στις κακές ημέρες έμοιαζα σαν σπασμένο ρομπότ. Δεν μπορούσα να ελέγξω το ίδιο μου το σώμα».  
 Λόγω του διαταραχτικού  χαρακτήρα των τικ του, που προέρχονται από το Tourette, ο νεαρός αναγκάστηκε να φύγει από το σχολείο και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει ούτε τη λειτουργία της Κυριακής στην εκκλησία όπου ο πατέρας του είναι πάστορας. Όμως αυτές οι αποτυχίες δεν τον απέτρεψαν από το να βάλει νέους στόχους. Έτσι αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή  για ακρόαση  στο το talent show του X-Factor. «Ένιωθα φρικτά. Το μόνο που με έκανε να νιώθω καλύτερα ήταν η μουσική, γιατί ήταν το μόνο πράγμα που δεν με έκανε να έχω τικ» λέει.
 «Έβαλα στόχο μου την οντισιόν και έτσι δούλεψα από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο προσπαθώντας να βελτιώσω την κατάστασή μου, βρίσκοντας τα κατάλληλα φάρμακα και δίνοντας χρόνο ώστε να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν εντάξει στη ζωή μου και παράλληλα με εξάσκηση και εκμάθηση μουσικής».
Ερμηνεύοντας το «Gravity» του John Mayer, ο 16χρονος Κάρλος εντυπωσίασε κοινό και κριτική επιτροπή (Paulina Rubio, Demi Lovato, Kelly Rowland, Simon Cowell).
Η Paulina Rubio του είπε: «Carlos, δεν σε ξέρω, αλλά είμαι πολύ περήφανη για σένα. Έχεις εκπληκτική φωνή και μεγάλη ενέργεια».
«Έχεις πολύ όμορφη φωνή, αλλά και πολύ όμορφη ψυχή», είπε στον Carlos η Demi Lovato, ενώ ο Simon Cowell ανακοίνωσε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση λέγοντας: «Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι ότι δεν είσαι θύμα. Παρά το θέμα που αντιμετωπίζεις, ήρθες εδώ χωρίς να σταματήσεις τα όνειρά σου και έχεις σπουδαία φωνή!».
«Σκέφτομαι πολύ  σχετικά με το πώς τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε (άσκημα)» λέει , λόγω πιθανών ξεσπασμάτων  κινητικών του τικ κατά τη διάρκεια των live shows. «Όμως αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω. Γι’αυτό θέλω να πω στο Tourette μου να το βουλώσει και να σταθεί πίσω μου. Τελικά βαδίζω να βγω έξω στο φως, στο τέλος του τούνελ».




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις