Ίδρυμα «Η Θεοτόκος»:
Εκπαιδευτικά και Συμβουλευτικά προγράμματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες






Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος», που παρείχαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες προκατάρτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία. Οι υπηρεσίες αυτές δόθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», άξονας 11 «Πλήρης Ενσωμάτωση του συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των προγραμμάτων προσφέρθηκαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Προκατάρτισης, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Συνοδευτικών Υποστηρικτικών υπηρεσιών σε 217 ανέργους με αναπηρία. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 29 προγράμματα συνολικής διάρκειας 400 ωρών το καθένα με 30 ώρες προκατάρτιση, 74 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 296 ώρες πρακτική άσκηση.

Η εκπαίδευση αφορούσε τη συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, υδροπονικές καλλιέργειες, αρχιτεκτονική & συντήρηση κήπου, τεχνικός μαγειρικής, catering τραπεζοκόμος, εκπαίδευση σε πλυντήριο αυτοκινήτων, οργάνωση διαχείρισης αποθήκης, κόσμημα – είδη δώρου, τυποποιημένη εργασία, ανακύκλωση, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, γραφικές τέχνες, υπάλληλος γραφείου, υφαντική, κεραμική, ραπτική, ξυλουργική, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκπαίδευση σε πλυντήρια ρούχων.

Από την ίδρυσή του το 1963, το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά και νέους ηλικίας από 2,5 έως 30 ετών. Στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται η ειδική αγωγή και εκπαίδευση, η ειδική επαγγελματική κατάρτιση και η προώθηση στην απασχόληση και η επαγγελματική ένταξη των ατόμων αυτών. Από την αρχή της λειτουργίας του Ιδρύματος πάνω από 5.000 άτομα με «Ιδιαίτερες Ικανότητες» έχουν επωφεληθεί από πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά έχουν συμβάλλει τα τελευταία χρόνια, στην πρόσληψη από εταιρείες και φορείς, 184 ατόμων με νοητική υστέρηση.


Πηγή: efsyn.gr 




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις