Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά... Το Ειδικό Σχολείο Ωρωπού είναι εδώ!





Μια όμορφη σχολική γιορτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 19 Δεκεμβρίου στο Ειδικό Σχολείο Ωρωπού, στο Χαλκούτσι. Τα παιδιά παρουσίασαν διασκευή του Παραμυθιού "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μετά την παράσταση οι μαθητές τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γιορτή, μαζί με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού, συμμετείχαν εθελοντικά και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου. Ολόκληρη η γιορταστική εκδήλωση ντύθηκε με μια υπέροχη ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική υπόκρουση, από τους ήχους του αρμόνιου της Μουσικού.

Το κλίμα ήταν συγκινητικό, η παρουσίαση και η δουλειά των παιδιών και των εκπαιδευτικών άψογη, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Στην όμορφη αυτή γιορταστική εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέριας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κα Ράνια Χιουρέα και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου κ. Νικόλαος Ξαρχάκος.

Στο χώρο υποδοχής λειτούργησε συμβολικό bazaar, για να θυμίσει σε όλους  τις επιτακτικές ανάγκες του σχολείου:

  • Κεντρική θέρμανση. O χώρος που στεγάζεται το σχολείο δε διαθέτει σχετική εγκατάσταση.
  • Παιδική χαρά. Ο προαύλιος χώρος είναι γυμνός από οποιοδήποτε παιχνίδι που θυμίζει δημοτικό σχολείο.
  • 'Οργανα γυμναστικής Ειδικού Σχολείου, τα οποία είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Το κτίριο αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα. Οι χώροι είναι μικροί, ενώ δεν υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων.
  • Οι εκπαιδευτικοί είναι όλοι αναπληρωτές.
  • Το σχολείο δε διαθέτει καμιά ειδικότητα Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) - όπως θα έπρεπε, ως Ειδικό Σχολείο που είναι. Δε διαθέτει δηλ. Κοιν. Λειτουργό, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Φυσιοθεραπευτή.
  • Μετά το δημοτικό σχολείο οι περισσότεροι μαθητές αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους και να μείνουν σπίτι, γιατί το κοντινότερο σχολείο Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται στη Ραφήνα ή στη Ν. Μάκρη.








Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις