Συνάντηση ΕΣΑμεΑ - Κεδίκογλου για το ν/σ «Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση»

Με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Κώστα Λολίτσα συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, συνοδευμένος από εκπροσώπους φορέων της ΕΣΑμεΑ: τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Λυμβαίο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος Ιωάννη Γιάλλουρο, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Π.Σ.Τ Ηλίας Μαργιόλας και τη γενική γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Βιβή Τσαβαλιά, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου για την «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα, σε συνέχεια ενεργειών του αναπηρικού κινήματος: παρουσία της ΕΣΑμεΑ στην Βουλή στις 29 Απριλίου, διαβούλευση με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και του αναπηρικού κινήματος στην οποία έλαβε μέρος και ο  κ. Λολίτσας από το υπουργείο Παιδείας στην ΕΣΑμεΑ στις 5 Μαΐου. 

Η ΕΣΑμεΑ και οι εκπρόσωποι των φορέων μελών της παρουσίασαν στον υφυπουργό αλλά και στις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Λολίτσα τις θέσεις του αναπηρικού κινήματος όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί με σαφήνεια στο υπόμνημά της. 


Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο νόμου δεν θα κατατεθεί στη Βουλή αν δεν υπάρξει συμφωνία με το αναπηρικό κίνημα και για αυτό το λόγο θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο της συζήτησης και της ενσωμάτωσης  όλων των θεμάτων που έχουν θέσει η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς της. 


Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Βρισκόμαστε κοντά στο να δεχθεί το υπουργείο πολύ σημαντικές αλλαγές και να ευθυγραμμιστεί με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, που είναι το ένα από τα κυρίως ζητούμενα. Επίσης πρέπει να λυθούν θέματα διορισμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία στην γενική και την ειδική εκπαίδευση. Υπάρχει σήμερα η ευκαιρία αυτό το νομοσχέδιο να αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη προς τα εμπρός. Αναμένουμε το τελικό κείμενο για την οριστική μας τοποθέτηση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα τρέχοντα ζητήματα που είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των μονάδων ειδικής εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο, για να ξεκινήσουν όλοι οι μαθητές ταυτόχρονα την σχολική χρονιά – χρειάζεται δηλαδή έγκαιρη στελέχωση και χρηματοδότηση. Την περίοδο που διανύουμε τίποτα δεν είναι σίγουρο και η ΕΣΑμεΑ βρίσκεται σε επιφυλακή».
Πηγή: http://www.patrasevents.gr

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις