ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, προτείνουμε σε μικρούς και μεγάλους την τελευταία βουβή ταινία του  Τσάρλι Τσάπλιν «Μοντέρνοι καιροί». Η ταινία αυτή είναι ένα  αριστούργημα σπαρακτικό, γεμάτο υπέροχα ενορχηστρωμένες κωμικές σκηνές ανθολογίας, όπου συνυπάρχουν μοναδικά σουρεαλισμός, ανθρωπισμός, κοινωνική κριτική και ψυχαγωγία. Είναι το ευφυές και προφητικό σχόλιο του Τσάπλιν για την παράνοια της βιομηχανικής εποχής, της μοντέρνας κοινωνίας και της τεχνολογικής προόδου.
 Περίληψη
Ο Τσάπλιν είναι ένας εργάτης φάμπρικας που προσπαθεί να συγχρονιστεί με τη γραμμή παραγωγής σφίγγοντας βίδες, ενώ το τυραννικό αφεντικό του παρακολουθεί το προσωπικό μέσα από μόνιτορ σε στυλ «Big Brother-Μεγάλος Αδελφός». Κάποια στιγμή συναντάει και ερωτεύεται μια ορφανή κοπέλα του δρόμου και μαζί ονειρεύονται μια ζωή πιο ήρεμη και πιο όμορφη, μακριά από τον αστικό εφιάλτη της μοντέρνας βιομηχανικής κοινωνίας. Όμως μια σειρά από ατυχή περιστατικά τον καθιστούν διαρκώς παρεξηγημένο και κυνηγημένο...Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις