Το «έλα να δεις» στην αξιολόγηση των Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ ΣΤΗΝ Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.

Οι διαδικασίες  και το αποτέλεσμα στην αξιολόγηση των Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης, απέδειξαν ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση δεν εξασφάλισε  το κύρος αυτού του νέου θεσμού, με αποτέλεσμα να γίνει το «έλα να δεις», όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του esos.gr.
Συγκεκριμένα   στη διαδικασία αξιολόγησης επικράτησε το πλήρες «μπάχαλο», καθώς, οι Περιφερειακοί Διευθυντές, ακολούθησαν διαφορετικές μεθόδους στο ζήτημα της συνάντησης- «συνέντευξης».
Στην Αττική και Θεσσαλονίκη που ο αριθμός των Σχολ. Συμβούλων είναι μεγάλος, οι Περιφερειακοί διευθυντές καλούσαν ανά ομάδες τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Στην Ανατ. Μακεδονία ο Περιφερειακός Διευθυντής καλούσε ένα-ένα τα στελέχη, αλλά γίνονταν συζήτηση και όχι συνέντευξη
Στην Πελοπόννησο ο Περιφερειακός   Διευθυντής καλούσε ένα-ένα τα στελέχη και σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις είχαν χαρακτήρα συνέντευξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μεταξύ των στελεχών της εκπαίδευσης κυκλοφορούν οι φήμες ότι οι βαθμολογίες διαφέρουν από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Για παράδειγμα σε κάποια Περιφέρεια ο Περιφερειακός Διευθυντής βαθμολόγησε με 95 έως 100 σχεδόν όλα τα αξιολογούμενα στελέχη , ενώ άλλος Περιφερειακός Διευθυντής  βαθμολόγησε με 65 έως 70.
Μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων,  καλείται ο υπουργός Παιδείας να δημοσιοποιήσει τις βαθμολογίες των στελεχών εκπαίδευσης, επειδή κυκλοφορούν έντονα και άλλες φήμες, ότι στελέχη εκπαίδευσης που είναι ή ήταν κοντά στην εξουσία  βαθμολογήθηκαν με άριστα.
 ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Το τι έγινε με τις  προθεσμίες ενστάσεων διαβάστε απλά   την ενημέρωση που έκανε  στις 11 Σεπτεμβρίου στους Σχολικούς Συμβούλους ο πρόεδρος της ΠΕΣΣ Γιώργος Αλεξανδράτος:
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι καλησπέρα σας. 
Σας ενημερώνω ότι σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα πως η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων άλλαξε, ξαφνικά, και έγινε  έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 (από 5 Οκτωβρίου που ήταν αρχικά).
Κατόπιν αυτού επικοινώνησα αμέσως  με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ,  κ. Γκλαβά Σωτήριο και εξέθεσα τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η αιφνιδιαστική αλλαγή της προθεσμίας υποβολής των Ενστάσεων.   Ο Πρόεδρος  του ΙΕΠ με διαβεβαίωσε  ότι θα επιληφθεί  άμεσα του θέματος.  Πράγματι, τώρα το απόγευμα με ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΙΕΠ ότι, τελικά,  θα παραταθεί η προθεσμία έως και την Παρασκευή   19 Σεπτεμβρίου 2014 και θα αναγραφεί η παράταση αυτή και στην  πλατφόρμα της Αξιολόγησης.
ttps://www.iep.edu.gr/evaluation/
 Να σας ενημερώσω, επίσης,  ότι σε επικοινωνία που είχα και με τον Πρόεδρο  της ΑΔΙΠΠΔΕ, κ. Ματσαγγούρα Ηλία, μου ανέφερε ότι η Ένσταση πρέπει να αποσταλεί και σε έντυπη μορφή (πέραν της ηλεκτρονικής υποβολής) και στην ΑΔΙΠΠΔΕ, στην Ταχυδρομική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας  (Μαρούσι) με την ένδειξη «για ΑΔΙΠΠΔΕ», γιατί εκεί  έχει την έδρα της η  ΑΔΙΠΠΔΕ.
 Με ειλικρινή εκτίμηση, 
Γιώργος Αλεξανδράτος

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΠΕΣΣ (Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων)

Στις 4 Οκτωβρίου συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων της ΠΕΣΣ με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση των Σχολικών Συμβούλων, η οποία ολοκληρώθηκε μετά και την υποβολή ενστάσεων.
Η διοίκηση της ΠΕΣΣ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο  της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. κ. Ματσαγκούρα,  στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του esos επισημαίνεται ότι   μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαδικασίας της αξιολόγησης, έχουν αναφερθεί στην ΠΕΣΣ  περιπτώσεις Σχολικών Συμβούλων  που θεωρούν    ότι υποβαθμολογήθηκαν καθώς και ενδείξεις ότι υπήρξαν αποκλίσεις, όσον αφορά στο εύρος της βαθμολόγησης από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.
Η ΠΕΣΣ θεωρεί  ότι  η  ΑΔΙΠΠΔΕ  δεν  έχει  τη   δυνατότητα,  βάσει  των  προβλεπομένων  στο  Π.Δ. 152/2013 (Άρθρο 20, παράγ. 2),  να μειώσει τη Βαθμολογία του ενιστάμενου και ζητά:
Α. Να υπάρξει σχετική διευκρίνιση  από την ΑΔΙΠΠΔΕ.
Β. Σε κάθε περίπτωση, επειδή λήγει σήμερα (19 Σεπτεμβρίου)  η προθεσμία της υποβολής των ενστάσεων, εάν τυχόν  υπάρξει άλλη εξέλιξη   - κάτι που θεωρείται απίθανο -  θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα, σε όσους ενιστάμενους επιθυμούν, να αποσύρουν την ένστασή τους.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΟΒΙΕΣ

Επειδή   η  βαθμολογία της αξιολόγησης θα ληφθεί υπόψη στα κριτήρια για τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης (πιθανόν τον Ιούλιο του 2015), ενδέχεται Σχολικός  Σύμβουλος, ο οποίος θα θεωρήσει  ότι ίσως κινδυνεύει  από εκπαιδευτικό που θα αξιολογήσει, να  του βάλει χαμηλή βαθμολογία.
  Το ΠΔ πέραν της ένστασης δεν προβλέπει κάποια ασφαλιστική δικλίδα σε τέτοια περίπτωση.

Πηγή: essos.gr


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις