ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τετάρτη 24/9 στο Δημαρχείο Χολαργού

Ε.Ο.Δ.Α.Φ/Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος

Θέμα: Συνάντηση για το Νομοσχέδιο ειδικής εκπαίδευσης
στο Δημαρχείο Χολαργού (Περικλέους 55)
Τετάρτη 24/9 18:00 – 22:00

Έχει δοθεί στη δημοσιότητα Νομοσχέδιο Ειδικής Εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται η κατάθεσή του στη Βουλή προς Ψήφιση. 
 - Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της τοποθέτησης της Εθνικής Ομοσπονδίας Αυτισμού προς τις ανώτατες αρχές του Ελληνικού κράτους (πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Βουλευτές των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών και όλους τους Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων) και οργανώνονται οι κοινωνικοπολιτικές ενέργειες βάσει αυτών.
 - Έχουν σταλεί επιστολές διαμαρτυρίας και δελτία τύπου τόσο από την ομοσπονδία όσο και από ειδικούς και γονείς παιδιών στο αυτιστικό φάσμα.
 - Έχουν κατατεθεί επερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τα αιτήματα της ομοσπονδίας αυτισμού
 - Έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα διαμαρτυρίας στον τύπο
 - Καμία αλλαγή στο παρόν νομοσχέδιο που καταπατά τα δικαιώματα των μαθητών με αυτισμό και τους εξαιρεί από την εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής
 Γι’ αυτό το λόγο οργανώνουμε μια μεγάλη συνάντηση με καλεσμένους Βουλευτές όλων των κομμάτων, Υπουργούς, γονείς , ειδικούς και ενεργούς πολίτες για την παρουσίαση & τεκμηρίωση των θέσεων ομοσπονδίας αυτισμού καθώς και τη δημόσια δέσμευση των Βουλευτών μας ότι θα ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου ειδικής εκπαίδευσης.

Ο νέος προτεινόμενος νόμος Ειδικής Αγωγής (Ειδικής Εκπαίδευσης κατά τον νέο όρο) του υπουργείου Παιδείας ο οποίος θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, παραβιάζει τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος.
Παραβιάζει επίσης το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό πολίτευμα τα οποία έχετε ορκιστεί να υπερασπίζεστε και τα οποία που κατοχυρώνουν τα Δικαιώματα αυτά. 
Για πρώτη φορά στην ιστορία Δημοκρατικής χώρας, εγκαθιδρύονται νομοθετήματα που εισάγουν στην Δημόσια Εκπαίδευση θεσμούς «απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης» και «μη σωματικού βασανισμού» αθώων ανάπηρων παιδιών, όπως αυτά ορίζονται από το διεθνές Δίκαιο σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!! 
Παραβιάζει επίσης όλες τις αρχές και συνθήκες σεβασμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η χώρα, όπως τα σημαντικότερα (πολλά εξ αυτών υποχρεωτικά) άρθρα και πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, καθώς και τις σχετικές παρατηρήσεις του ΟΗΕ ειδικά για την χώρα μας. 
Ο νέος προτεινόμενος νόμος που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, βυθίζει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία στην κατηγορία των χωρών των οποίων η κοινωνικοοικονομική ζωή βασίζεται στις μαζικές παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των πολιτών τους, οι οποίες μετουσιώνονται σε οικονομικά κέρδη μιας μικρής κοινωνικοπολιτικής ολιγαρχίας των εκάστοτε κρατούντων. 
Όλα αυτά, τα εξηγούμε, αναλύουμε και αποδεικνύουμε με αδιάσειστα επιχειρήματα στην τεκμηριωμένη «καθολική τοποθέτηση» της Ομοσπονδίας μας – ΕΟΔΑΦ, την οποία έχουμε καταθέσει προς ενημέρωσή σας με αριθ. πρωτοκόλλου 2616 / 05-09-2014 / Ειδική Γραμματεία Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Την τοποθέτηση αυτή σας αποστέλλουμε, ώστε να έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς και ειδικοί πλήρη ενημέρωση και επίγνωση της βαρύτητας των διατάξεων επί των οποίων καλούνται να ψηφίσουν οι Βουλευτές.
Για την παρουσίαση και απόδειξη των θέσεων αυτών, καλούμε γονείς, ειδικούς και ενεργούς πολίτες στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΟΔΑΦ προς ενημέρωσή σας :
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 - ώρα 18.30
 στο Δημαρχείο Χολαργού - Περικλέους 55 –
αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" .
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή και της δια ζώσης υποστήριξή και διαμαρτυρία σας στο κρίσιμο αυτό θέμα της εκπαίδευσης των μαθητών με αυτισμό.
 Η παρούσα συγκυρία "απαιτεί" την ενεργή συμμετοχή και τη στήριξη των ενεργειών μας από όλους τους γονείς, συγγενείς, ειδικούς και ενεργούς πολίτες.
 Η παρουσία σας θα μας βοηθήσει να δώσουμε φωνή και λόγο στα παιδιά μας με αυτισμό και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση.

Για την ΕΟΔΑΦ
     O πρόεδρος                           Η γραμματέας
Γιάννης Σταυρόπουλος                   Ρένα Καλλέργη
pedikeomata@gmail.com                renakallergi@gmail.com
    κιν. 6934994777                              κιν. 6973482667

Ευχαριστούμε την κα Καλλέργη για την ενημέρωση.

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις