Ριζικές ΑΛΛΑΓΕΣ στα Δημοτικά σχολεία.
Περισσότερος αθλητισμός και καλλιτεχνική παιδεία!


Λιγότερα μαθήματα και περισσότερη απασχόληση των μαθητών στον αθλητισμό και στην καλλιτεχνική παιδεία, προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν για την ηλικία τους ένα εξαντλητικό σχολικό πρόγραμμα.

Σκοπός του υπουργείου Παιδείας, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι οι μαθητές να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα ανάλογα με την τάξη, ώστε να έχουν χρόνο για δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό, τη μουσική και γενικότερα την καλλιτεχνική παιδεία.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, ορίζοντας μάλιστα ως χρόνο αλλαγής του σχετικού νόμου τον Ιανουάριο και αφού προηγηθεί ένας διάλογος τριών μηνών με τους αρμόδιους φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όπως τόνισαν στο «Εθνος» παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, αυτή τη στιγμή βασική σκέψη είναι η μείωση των μαθημάτων στο δημοτικό, αλλά το ποια μαθήματα θα μειωθούν και πόσο θα το αποφασίσουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στο διάλογο καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και πρώην υπουργοί Παιδείας, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν θέση.

Στο τραπέζι η μείωση μαθημάτων
«Το να έχεις τόσο πολλά μαθήματα στο δημοτικό είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλο δουλεύεις, όχι για τα παιδιά. Και αυτό θα αλλάξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπογράμμισε: «Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Ελληνες».



Πηγή: https://gr.celebrity.yahoo.com



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις