Η βιομηχανία  καταγγελιών συγκεκριμένων Συλλόγων Εκπαιδευτικών, καλά κρατεί...

Είναι φανερό πια, ότι κάποιοι Σύλλογοι προσπαθούν με ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς εναντίον των Σχολ. Συμβούλων. Αυτό γίνεται συστηματικά στη Β΄Αθήνας, από δυο Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.:  το Σύλλογο «Ο Περικλής» και του Αμαρουσίου.  Εν όψει των εκλογών, προκειμένου να πείσουν για την αγωνιστικότητά τους και  το πόσο "κόπτονται" για τους συναδέλφους τους (άσχετα αν τους απειλούν και τους εκβιάζουν... με καταγγελίες!) σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μήνα, έχουν καταγγείλει όλους τους Σχολικούς Συμβούλους τους!
Παραθέτουμε την απάντηση του κ. Ηλία Ράπτη, Σχολ. Συμβούλου,  στην εναντίον του καταγγελία του Συλλόγου Αμαρουσίου, την οποία ανάρτησε στο διαδίκτυο πρόσφατα η πρόεδρός του, Φωτεινή Καββαδία.

Μια καταγγελία και η σύντομη απάντησή της

    μετά τιμής
Ηλίας Ράπτης ήτοι...
.... ''το
  μαύρο ψαράκι''


Συνάδελφοι,
Φαντάζομαι να έχετε ενημερωθεί για την καταγγελία που ανάρτησε στο διαδίκτυο  η πρόεδρος του Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Καββαδία Φωτεινή. Εάν όχι, παρακάτω θα βρείτε φωτοτυπία της και μπορείτε να τη διαβάσετε. Κατ΄ αρχάς οφείλω να αποσαφηνίσω τη θέση μου: Σε καμιά περίπτωση δεν προτίθεμαι να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την κ. Καββαδία η οποία στο όνομα των μελών του Συλλόγου, αλλά ερήμην τους,  προέβη σ΄ αυτή την ενέργεια. Προσωπικά αμφιβάλω αν συνεδρίασε κι αυτό ακόμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου…
Εν πάση περιπτώσει, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, ας απευθυνθούν στους συναδέλφους του 3ου & 11ου  Δ. Σχ. Αμαρουσίου για να διαπιστώσουν  εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα παραθέτει η κ. Καββαδία. Και δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με την κ. Καββαδία για δύο κυρίως λόγους : A) Για μένα, πρώτα και πάνω απ΄ όλα , προέχει η  διαφύλαξη τόσο του ήρεμου κλίματος των σχολείων  όσο και των σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης που τα  δυο τελευταία χρόνια μαζί  οικοδομήσαμε. Εκτιμώ ότι ο βασικός στόχος της καταγγελίας είναι, πέρα από τα ψηφουλάκια ενόψει των επικείμενων εκλογών, η όξυνση των σχέσεων μεταξύ εμού και του κύριου Σώματος των εκπαιδευτικών των Σχολείων της Περιφέρειας  ευθύνης μου. Λυπάμαι, αλλά ‘‘ το μαύρο ψαράκι ‘’  δεν θα τσιμπήσει !  Όπως δεν ‘‘τσίμπησε’’  ούτε ένας, ούτε μία, από τους/-ις  συναδέλφους, όταν η κ. Καββαδία , αποχωρώντας από το  γραφείο των δασκάλων, τούς κάλεσε να πράξουν το ίδιο. Β)  Όταν  ένας άνθρωπος και μάλιστα γυναίκα  μετέρχεται τέτοια αήθη μέσα, εκτιμώ πως δεν υπάρχουν και πολλά  περιθώρια για συζήτηση και ειλικρινή διάλογο.
 Δυο λόγια ακόμη, μια που στην καταγγελία – αχταρμά η κ. Καββαδία δεν ξέχασε να βάλει και λίγη … ποίηση καταφεύγοντας στην Τέταρτη Ωδή  του Ανδρέα Κάλβου. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του  ευγενούς Ζακυνθινού και μεγάλου πατριώτη αφουγκραζόμενος στον τάφο του με ποια αφορμή χώρεσε σ΄ αυτό συνονθύλευμα!  Γιατί απλούστατα  η τόλμη, όταν πάει αντάμα με την αρετή(= φρόνηση, λογική, φιλαλήθεια , φιλαλληλία, ελευθερία…), δεν μπορεί  ταυτόχρονα να συγχρωτίζεται με τα ψεύδη, τις ύβρεις, τις απειλές, τους κουκουλοφόρους και ό, τι άλλο αραδιάζει η κ. Καββαδία  η οποία σημειωτέον πάει με… τα δύο, ενώ όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι πάνε με  τα… τέσσερα !
Αιδώς ! και μόνο αιδώς, κ. Καββαδία!
Και επειδή  έχω μια ευαισθησία  στους ποιητές, προς αποκατάσταση του ορθού, όπως θα το ΄θελε κι ο ίδιος ο Ανδρ. Κάλβος, παραθέτω  στην αυθεντική της μορφή την 1η στροφή της

Τέταρτης Ωδής : Εις Σάμον

σοι τ χάλκεον χέρι
βαρ
το φόβου ασθάνονται,
ζυγ
ν δουλείας, ς χωσι·
θέλει
ρετν κα τόλμην
  λευθερία.
Τέλος, στην κ. Καββαδία αφιερώνω το ακόλουθο δίστιχο του άλλου Ζακυνθινού, του μέγιστου των ποιητών μας,  του Διονυσίου Σολωμού και πέραν αυτού ουδέν άλλο:
‘‘Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι ηγαπημένε,
Πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε’’

Μαρούσι, 15 Οκτωβρίου 2014   -  Ηλίας Ράπτης , σχολικός σύμβουλος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5
Τ.Κ.  15124 Μαρούσι
Τηλ. & Fax: 210 8020788
Πληροφορίες: κα Καββαδία Φ.
           Προς: Μέλη Συλλόγου Μας  - Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.                                         

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τον σχολικό σύμβουλο της  Εκπ/κής Περιφέρειας Αμαρουσίου κο Ηλία Ράπτη, διότι ενεργώντας με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως το Σύλλογο Διδασκόντων και τους Δ/ντές των 3ου & 11ου Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου προέβει σε ενημέρωση  για την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων  Δημοτικών Σχολείων κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής του στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη του κου σχολικού συμβούλου την Πέμπτη 9 – 10 – 2014 στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου και ενώ οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι Δ/ντές γνώριζαν ότι ο κος σχολικός σύμβουλος θα επισκεφτεί τα σχολεία τους για να συζητηθούν προβλήματα των σχολείων, εκείνος χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή όχληση από τους εκπαιδευτικούς άρχισε να αναφέρεται στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση και να πιέζει για την υλοποίηση σχεδίων δράσης στο πλαίσιο της ΑΕΕ. Στην παρέμβαση της Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (δασκάλας του 3ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου) και την παρατήρηση που του έγινε ότι οφείλει να σταματήσει αυτή τη συζήτηση, αφού δεν είχε ειδοποιήσει προηγούμενα τους εκπαιδευτικούς για τις προθέσεις του και οι συνάδελφοι καλύπτονται από την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρύξει η Δ. Ο. Ε. από κάθε αξιολογική διαδικασία απάντησε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της αξιολόγησης και αφού η αυτοαξιολόγηση είναι πια «θεσμός» είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεκτούμε και συνέχισε τη συζήτηση. 
Το αποτέλεσμα ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και αρκετοί εκπαιδευτικοί να αποχωρήσουν από το γραφείο των εκπαιδευτικών του 3ου & 11ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου δηλώνοντας ότι ο κλάδος (το Δ. Σ. της  Δ. Ο. Ε. ομόφωνα) έχει προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία και σε αυτή την απόφαση οφείλουμε να συστρατευθούμε όλοι υπερασπιζόμενοι το Δημόσιο & δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την Παιδαγωγική Ελευθερία και Δημοκρατία στο Σχολείο με την εναντίωσή μας – μπλοκάρισμα της επιβολής της αξιολόγησης – χειραγώγησης που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.
Παρά το γεγονός ότι ο σχολικός σύμβουλος κος Ηλίας Ράπτης ενάντια στη θέληση του συλλόγου διδασκόντων των συγκεκριμένων σχολείων και χωρίς να έχει ειδοποιήσει προηγουμένως, φοβούμενος ίσως εντονότερες και πιο οργανωμένες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό τους όργανο, επιχειρεί να παρουσιάσει ως «τελειωμένη υπόθεση» την εφαρμογή της ΑΕΕ υπηρετώντας υποτακτικά και πέρα από κάθε επιστημονική και παιδαγωγική δεοντολογία και δημοκρατική λειτουργία της επιλογές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, προφανώς για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του ως σχολικός σύμβουλος (αυτή τη φορά κανονικός και όχι αναπληρωτής) τον πληροφορούμε ότι το μόνο που καταφέρνει με τη στάση του είναι να  δικαιολογεί πλήρως την απόφαση της 83ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. που διέγραψε από τις τάξεις του συνδικάτου Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης, Δ/ντές Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και Σχολικούς Συμβούλους από τις τάξεις του συνδικάτου.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί της τάξης θα συνεχίσουν αταλάντευτα – μαζικά και ενωτικά τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της  αξιολόγησης – χειραγώγησης στο πλαίσιο της υπεράσπισης και εφαρμογής των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου με στόχο την υπεράσπιση της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο Δημόσιο Σχολείο.
Όσο για τους/τις σχολικούς συμβούλους που επέλεξαν με τη στάση τους και τη δράση τους να μετατραπούν σε αισχίστου είδους αξιολογητές των εκπαιδευτικών (πρώην συναδέλφων τους) αναβιώνοντας τις χειρότερες εποχές του επιθεωρητισμού, στρεφόμενοι ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου, τους πληροφορούμε ότι σύντομα δεν θα βρίσκουν τόπο να πατήσουν στα σχολεία από τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η υποταγή και πλήρης ταύτισή τους (των σχολικών συμβούλων) με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ έγινε για να διασώσουν τις «θεσούλες» τους, αφού είναι «βαριά η καλογερική» και η επιστροφή στη σχολική τάξη, ενώ αντίθετα η εξουσία πάντα είναι θελκτικότερη, ιδιαίτερα όταν σου τη χαρίζουνε με στόχο να τιμωρείς και να χειραγωγείς τους εκπαιδευτικούς μέσω της αξιολόγησης (καθηλώνοντας μισθολογικά και απολύοντας τους πρώην συναδέλφους σου μέσω των ποσοστώσεων για το πέρασμα από βαθμό σε βαθμό) αφού πρώτα σε έχουν «αξιολογήσει» με παρωδία αξιολόγησης (όλοι οι σχολικοί σύμβουλοι κρίθηκαν άριστοι) για το βαθμό της υποταγής και αντιεπιστημονικής – αντιπαιδαγωγικής συνείδησης που διαθέτεις.
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάρει θέση και να επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε να σταματήσουν οι σχολικοί σύμβουλοι να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της ΑΕΕ.
Κλείνουμε αφιερώνοντας στους σχολικούς συμβούλους τα ακόλουθα:
Προσοχή κ. κ. Σχολικοί Σύμβουλοι
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΜΗΝ  ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ: ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (κάτι που δε διαθέτουν οι υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι της Π. Ε. αυτή τη στιγμή, διότι όφειλαν μαζικά να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους τον προηγούμενο Ιούνιο του 2014 και όχι να σέρνονται στα τέσσερα για να μπουν στο ΥΠΑΙΘ για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της ντροπής με αντάλλαγμα, όπως αποδείχτηκε, μια υψηλόβαθμη και χωρίς ποσοστώσεις αξιολόγηση τους προκειμένου να γίνουν αξιολογητές – δυνάστες των συναδέλφων τους. Ας μην ξεχνούν άλλωστε ότι στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τους καταδότες (κουκουλοφόρους) – συνεργάτες τους οι Γερμανοί – ναζί κατακτητές, αφού πρώτα τους χρησιμοποιούσαν απαλλάσσονταν μετά από αυτούς εκτελώντας τους. 
    Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας
  Φ.Καββαδία                                                              Γ. Κοκκινομηλιώτης 












Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις