Δωρεάν εφαρμογή περιγράφει τον έξω κόσμο σε άτομα με προβλήματα όρασης

Το ViaOptaDaily της Novartis που μετατρέπει τις εικόνες και τα αντικείμενα σε λέξεις


Μια δωρεάν εφαρμογή για smartphone δημιουργήθηκε από την Φαρμακευτική εταιρεία Novartis, με στόχο να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.
Πρόκειται για το application ViaOptaDaily, το οποίο είναι διαθέσιμο για τηλέφωνα iOS και Android. Προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες που "διαβάζουν" τον περίγυρο, μεταφράζοντάς τον σε λέξεις που απαγγέλονται στο χρήστη.
Στην ουσία, πρόκειται για έξι εφαρμογές σε μία. Το ViaOptaDaily διαθέτει:
1.     ένα εργαλείο που διαβάζει φωναχτά τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες
2.    ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να προσδιορίζει το χρώμα ενός αντικειμένου
3.    ένα σένσορα που αναγνωρίζει και διαβάζει την αξία κάθε χαρτονομίσματος.
4.    ένα εργαλείο διαχείρισης επαφών με ήχο
5.    ένα χρονόμετρο
6.    ένα μεγεθυντικό φακό.

Αν και υπάρχουν αρκετές δωρεάν αλλά και επί πληρωμή εφαρμογές που κάνουν παρόμοια δουλειά, το application της Novartis, υποστηρίζει το Engadget, καταφέρνει να συγκεντρώσει όλες τις λειτουργίες σε ένα εύχρηστο, δωρεάν πακέτο με πολύ απλό interface.
Η εφαρμογή προς το παρόν "μιλάει" μόνο Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Κινεζικά, Αραβικά και Ιαπωνικά και αναγνωρίζει χαρτονομίσματα του Δολαρίου και του Ευρώ.
Ακολουθεί βίντεο με μια σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής ViaOptaDaily:
 Πηγή: www.lifo.grΑναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις