«Η τρόικα στην ταβέρνα»

Ίσως η γερμανική τηλεόραση (και δη η κρατική) θα ήταν το τελευταίο μέρος όπου θα περιμέναμε να δούμε κάποιο θέμα υπέρ της διεκδίκησης των ελληνικών αποζημιώσεων. Κι όμως!... Το θέμα της γερμανικής σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt»,  του καναλιού ZDF, είναι η Ελλάδα, η λιτότητα και οι πολεμικές αποζημιώσεις . Η εν λόγω σατιρική εκπομπή παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της χώρας μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και την πολιτική λιτότητας όσο και αναφορικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Σε ένα εξαιρετικό σκετς στη σατιρική εκπομπή «Die Anstalt», οι συντελεστές αναδεικνύουν  με έξυπνο και καυστικό τρόπο το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου, αλλά και των αντιφατικών απαιτήσεων της «Τρόικας». Στο σκετς εμφανίζεται μάλιστα και ο Έλληνας Αργύρης Σφοντούρης, επιζών της σφαγής του Διστόμου, που δίνει μία άλλη διάσταση στο θέμα. Και αν έστω και ένας Γερμανός το ξανασκέφτηκε βλέποντας την εκπομπή, τότε σίγουρα είναι μία νίκη για τη χώρα μας. Να συμπληρώσουμε όμως, ότι υπήρχαν και Γερμανοί πολίτες οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Έλληνες για να διώξουν το Χίτλερ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. Πραγματικά αξίζει! Εμπνευσμένο, με πνευματώδες χιούμορ και συνάμα συγκινnτικό, υποστnρίζει δυνατά τnν Ελλάδα με τόσn μαεστρία και απλότnτα! Έχει ελληνικούς υπότιτλους και απλά ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ και για την Τρόικα και για τις σφαγές στο Δίστομο !!!! Παρουσιάζεται η αλήθεια ειπωμένη σκληρά (αλλά και αστεία) και για εμάς και για την Τρόικα και για τους Γερμανούς.

Τελικά, παρά το ρατσισμό που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι κυβερνήσεις προς όφελός τους μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών, αυτό το σκετσάκι από Γερμανούς ηθοποιούς έρχεται να δείξει ότι δεν μπορούν να χωρίσουν τη φωνή του λαού, όση προπαγάνδα και να ασκήσουν.

Το βίντεο αυτό είναι μια ελπίδα ότι υπάρχει ακόμα αλληλεγγύη στην Ευρώπη... Ότι η Ευρώπη των λαών, των αδερφών λαών, μπορεί να ξαναδημιουργηθεί από τις στάχτες της... 





Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις