Ο όλος σχεδιασμός για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, φανερώνει παντελή έλλειψη γνώσης της σχολικής πραγματικότητας. Οι τελευταίες ημέρες του διδακτικού έτους είναι ημέρες που τα σχολεία από καιρό έχουν προγραμματίσει σειρά δραστηριοτήτων (πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ημερήσιες εκδρομές…). Είναι βέβαιο ότι στις 10 Ιουνίου πολλά σχολεία θα αντιμετωπίσουν την ανατροπή του εκπαιδευτικού τους σχεδιασμού, εξ αιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου να αντιληφθεί ότι η προχειρότητα που επέδειξε στη διαδικασία της επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών έχει αντίκτυπο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Εκτός από τα παραπάνω, η ημέρα της 10ης Ιουνίου που όρισε η πολιτική ηγεσία για την πραγματοποίηση των εκλογών στους συλλόγους διδασκόντων, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ημέρα κατά την οποία δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα βρίσκονται σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων. Η αλλαγή της ημέρας των Γ.Σ. είναι αδύνατη αφού, πέρα από όλα τ’ άλλα, έχει εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να επανακαθοριστεί για πρακτικούς (αφού δεν υπάρχει διαθεσιμότητα) αλλά και οικονομικούς λόγους (θα πρέπει να πληρωθούν εκ νέου τα έξοδά τους).
 
Ακολουθεί σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας της ΔΟΕ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας  κ. Τάσο Κουράκη.








Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις