Νέα εκστρατεία για την πρόσβαση στο σχολείο των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα






 Η ActionAid ξεκινά νέα εκστρατεία, για την πρόσβαση στο σχολείο των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα.

 1. Μπείτε στο http://www.actionaid.gr/aoratapaidia

2. Διαβάστε το κείμενο ή πηγαίνετε στο βήμα 3

3. Βάλτε τα στοιχεία σας για να στείλετε την επιστολή

 Επικοινωνήστε αυτό το μήνυμα για συλλογή υπογραφών.

  Κύριε Μπαλτά,

 σας ζητώ να κάνετε άμεσα προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα. Στην πρόσφατη έκθεση της ActionAid διάβασα ότι το 85% των παιδιών με αναπηρίες δεν πηγαίνει σχολείο. Πρόκειται για χιλιάδες παιδιά που παραμένουν αόρατα, αποκλεισμένα από την γέννησή τους από την κοινωνία μας. Είναι ντροπιαστικό!

 Μπορείτε να φέρετε τεράστιες αλλαγές παίρνοντας καταρχάς έξι πρώτα μέτρα:

 1. Δημιουργία ενός μητρώου καταγραφής των παιδιών με αναπηρία και των εκπαιδευτικών αναγκών τους. Είναι τραγικό να σχεδιάζετε πολιτικές βασιζόμενοι σε ανακριβή ή ανύπαρκτα στοιχεία.

 2. Βελτίωση της ανεπαρκούς προσβασιμότητας των μαθητών στα σχολεία. Να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής στελέχωση με εκπαιδευτικούς και με παράλληλη στήριξη όπου χρειάζεται. Να γίνουν τα κτίρια πλήρως προσβάσιμα και να εξοπλιστούν με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με δωρεάν και ασφαλή τρόπο.

 3. Συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, όχι απλώς σε θεωρητικό επίπεδο αλλά λαμβάνοντας υπόψη την σχολική πραγματικότητα.

 4. Θεσμοθέτηση ενός πλήρους πλαισίου πρώιμης παρέμβασης επαρκώς στελεχωμένου και εξειδικευμένου ανά μορφή αναπηρίας.
 5. Θεσμοθέτηση της διαδικασίας συμμετοχής των μαθητών με αναπηρία και των γονέων τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την εκπαίδευση και την υποστήριξή τους.

 6. Σταθερή χρηματοδότηση της ειδικής εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρης και ορθολογική αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων, που θα λειτουργούν ενισχυτικά για καινοτόμες δράσεις.

 Χωρίς την άμεση κινητοποίησή σας, χιλιάδες παιδιά με αναπηρία θα παραμείνουν αόρατα από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί στο μέλλον στην κοινωνία μας.

 Θα παρακολουθώ την εξέλιξη της εκστρατείας, ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας.”

  Ρένα Καλλέργη

Γραμματέας  Ε.Ο.Δ.Α.Φ. (Εθνική Ομοσπονδία Αυτισμού)

el-gr.facebook.com/EDAAF.AUTISM

autism1edaaf.wordpress.com

 7-5-2015






Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις