Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Φιλολόγων

1. Στην ειδική αγωγή εργάζονται ως αναπληρωτές καθηγητές άτομα με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Αυτή την εξειδίκευση - είναι γνωστό τοις πάσι-  πως την απέκτησαν παρακολουθώντας σεμινάρια 400 ωρών παλαιότερα και κάνοντας μονοετή κυρίως μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως οι περισσότεροι, έναντι αδρής αμοιβής, στη Βουλγαρία ή στην Ιταλία, στις παρακολουθήσεις των οποίων παρίσταντο μία ή δύο φορές τον χρόνο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η κοινωνική ανισότητα στον χώρο της εκπαίδευσης, αφού καθηγητές που διέθεταν στα χρόνια της κρίσης τα χρήματα αποκτούσαν εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και εργάζονταν στις δομές της.

2. Επίσης, καθηγητές που εργάστηκαν στη γενική αγωγή και επιτυχόντες σε δύο ή και τρεις διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, στα χρόνια της κρίσης είδαν συναδέλφους της ειδικής αγωγής να εργάζονται μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ μη διαθέτοντας οι περισσότεροι επιτυχίες στον ΑΣΕΠ με προσόν τα ακριβοπληρωμένα μεταπτυχιακά.

Δεν είναι κατάφωρη αδικία, κ. Υπουργέ, εμείς οι πρώην αναπληρωτές Φιλόλογοι που περιπλανηθήκαμε στις εσχατιές της Ελλάδας με επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, χωρίς την οικονομική δύναμη να αποκτήσουμε τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια και μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής να δούμε με το “άνοιγμα των πινάκων” να μας προσπερνούν 500 άτομα που θα μεταφέρουν τα μόρια προϋπηρεσίας τους από την ειδική στη γενική αγωγή, καταδικάζοντας εμάς στην ανεργία για τα επόμενα 5-10 έτη;






Σε 2.500 με 3.000 θα φθάσουν οι διορισμοί στην εκπαίδευση σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Πιλάλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Γνωστοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν διορισμοί και στην Ειδική Αγωγή ενώ βούληση του υπουργείου είναι να προσμετρηθούν και η βαθμολογία ΑΣΕΠ και η προϋπηρεσία. Παράλληλα τονίστηκε  ότι κατανομή διορισμών ανά κλάδο δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ στη επιτροπή θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις. 






Δεν θα προσμετράται στους πίνακες Γενικής Αγωγής η προϋπηρεσία δασκάλων και νηπιαγωγών που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή και εργάζονται ως αναπληρωτές  στην Ειδική Εκπαίδευση σύμφωνα με ρύθμιση που όπως ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Παιδείας θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. 



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις