Πρωτοφανής καμπάνια στο Indiegogo για χρηματοδότηση της Ελλάδας έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.900.000 ευρώ!



Πρώτοι στη λίστα προσφορών Γερμανοί πολίτες! Κάποιοι κατέθεσαν έως και 5.000 €

Ο Τομ Φίνεϊ, ένας 29χρονος Βρετανός φιλέλληνας (ζει μόνιμα στο Λονδίνο και είναι υπάλληλος σε κατάστημα υποδημάτων), το βράδυ της Κυριακής 28-6-2015, εξέφρασε την εξής θεωρία: Αν όλοι οι πολίτες της Ευρώπης, κατέβαλαν από 3.19€, τότε το χρέος θα είχε εξαλειφθεί…
Έτσι, αποφάσισε και ξεκίνησε μια καμπάνια για το χρέος της Ελλάδας, μέσω της  crowdfunding campaign στο INDIEgogo. «Βαρέθηκα τις αντιπαραθέσεις των πολιτικών μας. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους που έχουν εμπλακεί στην καμπάνια» έγραψε σε άρθρο του στον «Guardian» ο 29χρονος. Στην καμπάνια χρηματοδότησης, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της INDIEgogo, προσφέρονται ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο, ο Τομ προωθεί τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει στην ανεύρεση του ποσού για την επόμενη δόση του χρέους, το οποίο ανέρχεται στα 1,6 δις ευρώ.
Ο Thom Feeney έχει λανσάρει στην πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, καμπάνια διάσωσης της χώρας μας. Μέσα σε πέντε ημέρες, έχει συγκεντρώσει €1,272,105 ενώ ο στόχος του είναι να φτάσει στα €1,600,000,000 μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Στόχος μεγαλεπήβολος, πρόθεση όμως που οι Έλληνες την υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και θετικά σχόλια.
Με άρθρο του στον Guardian, ο Βρετανός τοποθετείται σχετικά με την κίνηση του.

Όπως γράφει, η καμπάνια του δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, όταν όμως άρχισε να κοινοποιείται από τα διεθνή ΜΜΕ, τα ποσά αυξήθηκαν κατακόρυφα. Μέσα σε μία μέρα έλαβε 1.200 emails και η σελίδα "έπεσε" από την επισκεψιμότητα για αρκετές ώρες.
Πλέον είναι πάλι στον "αέρα". Ο Thom Feeney αναφέρει: "Κάθε φορά που αναβάλλεται μια λύση για την Ελλάδα, οι πολιτικοί ηγέτες κάνουν επίδειξη δύναμης, αλλά αυτό έχει τεράστια επίπτωση στον λαό της Ευρώπης. Αναρωτήθηκα αν οι λαοί της Ευρώπης θα μπορούσαν να το λύσουν αυτό; Το θέμα δεν είναι απλά η συγκέντρωση των χρημάτων. Δίνοντας τα συγκεκριμένα δώρα, μπορούμε να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία μέσω του εμπορίου, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα και απασχολώντας Έλληνες εργαζόμενους.
Ο τρόπος για να βοηθήσεις μία οικονομία που πάσχει είναι με επενδύσεις, όχι λιτότητα και περικοπές. Η καμπάνια μου είναι η αντίδραση στον εκφοβισμό των Ελλήνων από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά είναι και για τους Βρετανούς πολιτικούς, που εκφοβίζουν τους ανθρώπους στη βόρεια Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.
Θέλω οι άνθρωποι στην Ευρώπη να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη λιτότητα". Ο Τομ Φίνεϊ μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter παρακινεί το κόσμο να αγοράσει κάποιο προϊόν και να ενισχύσει ο καθένας με το τρόπο του την ελληνική οικονομία.

Για τους Έλληνες που του στέλνουν μηνύματα, γράφει:
"Έχω λάβει χιλιάδες θετικά μηνύματα. Πολλοί Έλληνες μου γράφουν για να μου πουν πόσο χαίρονται που ακούνε ότι πραγματικοί άνθρωποι στην Ευρώπη νοιάζονται για εκείνους. Πρέπει να είναι δύσκολο όταν πιστεύεις ότι η υπόλοιπη ήπειρος είναι εναντίον σου.
Ελπίζω ειλικρινά ότι τις επόμενες εβδομάδες εγώ και εκατοντάδες Έλληνες θα δουλεύουμε τυλίγοντας μπουκάλια με ούζο και στέλνοντας καρτ ποστάλ του Αλέξη Τσίπρα στους ανθρώπους που έκαναν τις δωρεές.
Τελικά, είμαι πολύ υπερήφανος για τους ανθρώπους, όχι μόνο από τη Μ. Βρετανία, την Ελλάδα ή την Ευρώπη, αλλά από όλο τον κόσμο, που έχουν εμπλακεί σε αυτή την καμπάνια. Πραγματικά είναι από το λαό για το λαό".

Η πρωτοβουλία
του νεαρού Αγγλου «ιππότη» Τομ Φίνεϊ για να συγκεντρωθούν 1,6 δισ. ευρώ με τίτλο «Greek Bailout Fund» (κεφάλαιο για τη διάσωση της Ελλάδας) είχε κερδίσει μέχρι 1η Ιουλίου πάνω από 50.000 «δωρητές» και το ποσό άγγιζε το 1.000.000 ευρώ, ενώ έχει τέτοια ανταπόκριση που «πέφτει» διαρκώς η πλατφόρμα Indiegogo! 

Ο Τομ Φίνεϊ μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ζήτησε από τους διαχειριστές του Indiegogo να βρουν λύση στα τεχνικά προβλήματα που προκαλεί η αυξημένη επισκεψιμότητα. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου συνεισφέρουν στην καμπάνια του νεαρού, με ό,τι ποσό μπορεί ο καθένας να διαθέσει. Ενδεικτικά, μαζεύτηκαν τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε περίπου έξι ώρες την Τρίτη! Οι επισκέπτες του site «χαρίζουν» στην Ελλάδα από δύο έως και 200 ευρώ, ενώ πέντε είναι μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που κατέθεσαν 5.000 ευρώ (!) ο καθένας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας. Στις 4-7-2015, 86,000 δωρητές από 167+ χώρες είχαν δώσει  €1.500.000 στο @GreekBailout. [infographic] http://bit.ly/1LWKXgV
Μέχρι σήμερα, 6-7-2015, έχουν συγκεντρωθεί €1,926,067 ευρώ, από 108.451 ανθρώπους, μέσα σε 8 ημέρες!!!


Με συνθήματα «Είμαστε όλοι Ελληνες» και «Ενωμένοι θα νικήσουμε», οι επισκέπτες εμψυχώνουν τον κόσμο να συμμετάσχει στην καμπάνια, ενώ εκατοντάδες είναι και τα μηνύματα που φτάνουν από την Ελλάδα ευχαριστώντας τον Φίνεϊ για την προσπάθεια. Οι «οπαδοί» του «Greek Bailout Fund» δεν διστάζουν με σχόλια που αναρτούν στο site να ζητήσουν την επέκταση του χρονικού ορίου (μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα «τρέχει» η καμπάνια), ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 1,6 δισ. ευρώ. Επίσης ζητούν την απόδοση στο ελληνικό κράτος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, ανεξάρτητα από το αν ο Φίνεϊ θα πιάσει τον στόχο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι οι περισσότεροι που έχουν καταθέσει χρήματα, προέρχονται από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Οι Γερμανοί μάλιστα αναδεικνύονται πρώτοι στη λίστα των «ευεργετών», ενώ χρήματα έρχονται και από Ιερουσαλήμ, Ισπανία, Ιαπωνία, Καναδά, Πορτογαλία και Κέιπ Τάουν!


Mπορείτε να συνεισφέρετε για το ελληνικό χρέος εδώ:  https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund?#/story

As the campaign hits €1,926,067EUR most contributors are from UK, Germany and France ‪#‎crowdfundgreece‬ Thanks to all involved!




Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις