Καλήν εσπέραν άρχοντες.... στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού


Ράνια Χιουρέα, Σύμβουλος Ε.Α.Ε.


Η τ.Σχολ. Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ Ράνια Χιουρέα, με το προσωπικό του Ειδ. Δημοτ. Σχολείου Ωρωπού.
Δήμητρα Ράντη (ΠΕ71), Ράνια Χιουρέα (Σύμβουλος ΕΑΕ), Χριστίνα Γράβαλου (Προϊσταμένη Ειδ. ΔΣ), Ευαγγελία Φακάλου (ΠΕ71), Κοιν. Λειτουργός, ΕΒΠ
 Ένα μικρό Ειδικό Σχολείο, το Ειδικό Δημοτικό Ωρωπού στο Χαλκούτσι, που σημειωτέον στελεχώνεται κάθε χρόνο από αναπληρωτές, για άλλη μια φορά μας δίνει φωτεινό παράδειγμα θέλησης, πρωτοβουλίας, ενεργητικότητας, συνεργασίας. Μια αξιέπαινη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου κας Χριστίνας Γράβαλου-Χατζηιωαννίδου (η μόνη σταθερή από το προσωπικό, αν και αναπληρώτρια και η ίδια!), των εκπαιδευτικών, των γονιών και φυσικά των μαθητών. Το σχολείο λειτουργεί ως  τριθέσιο, με 3 ειδικές εκπαιδευτικούς, μια ειδική βοηθό και για πρώτη φορά διαθέτει και Κοινωνική Λειτουργό εδώ και ένα μήνα. Εκτός από το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν στους μαθητές, πρέπει να επισημανθεί η συνεργασία, εμπλοκή και υποστήριξη από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές άλλων σχολείων της περιοχής. Ολόκληρη δηλαδή η τοπική κοινωνία έχει αναπτύξει δεσμούς και έχει αγκαλιάσει με αγάπη το Ειδικό Δημοτικό και τους μαθητές του!

Φέτος λοιπόν, για άλλη μια χρονιά, είχα την τύχη να παρακολουθήσω την όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού. Η γιορτή, που πραγματοιποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 21-12-2015,  περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικο δρώμενο από τους μικρούς μαθητές, χορό, τραγούδι,  καθώς και τον Άγιο Βασίλη και το Δήμαρχο με το Δημοτικό Συμβούλιο να μοιράζουν στο τέλος δώρα στα παιδιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν εθελοντικά με υπέροχη ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική από τους ήχους τριών μουσικών οργάνων, ο κ. Στέφανος Γανωτής εκπαιδευτικός από άλλο σχολείο, και δυο μαθητές, επίσης από άλλο σχολείο.  Τα σκηνικά για τη γιορτή, αλλά και όλες οι ζωγραφιές που στολίζουν το φρεσκοβαμμένο κτίριο του Ειδικού Δημοτ. Σχολείου Ωρωπού, είναι δημιουργίες με εθελοντική προσφορά, της κας Μαίρης Κασαμπαλάκου, Γραμματέως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτ. Σχολείου Χαλκουτσίου.

Το κλίμα ήταν συγκινητικό, η παρουσίαση και η δουλειά των παιδιών και των εκπαιδευτικών άψογη, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Μετά το τέλος της γιορτής, ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε  πλούσιο μπουφέ, με κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαμάδες των παιδιών.

Από το χριστουγεννιάτικο δρώμενο

 Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Ειδικό Σχολείο του Ωρωπού είναι σημαντική για τα παιδιά που φοιτούν, τις οικογένειές τους αλλά και για την τοπική κοινωνία γενικότερα. Δυστυχώς το πρόβλημα της έλλειψης Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Σχολείου Β'/Βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή παραμένει, με αποτέλεσμα οι οικογένειες και τα παιδιά να βρίσκονται σε δύσκολη θέση αφού οι μαθητές δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες σπουδές τους και να κοινωνικοποιηθούν. Ήδη από πέρυσι, για το θέμα της ίδρυσης Ειδικού Σχολείου Β'/Βάθμιας Εκπαίδευσης έχουμε κάνει διάφορες ενέργειες προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσηςη Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας, από κοινού: η τοπική αυτοδιοίκηση Δήμου Ωρωπού, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και η Σύμβουλος ΕΑΕ. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες.

Στην όμορφη γιορταστική εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, η τ. Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,  η Διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου, ο Πρόεδρος και η Γραμματέςας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτ. Σχολείου Χαλκουτσίου, εκπαιδευτικοί σχολείων του Δήμου Ωρωπού, γονείς και φίλοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις