Ο υπουργός για τις μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και ΕκπαίδευσηΑναφορικά με την τοποθέτηση μονίμου προσωπικού στα σχολεία Ειδικής Αγωγής ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση γνωστοποιεί ότι στις διατάξεις του άρθρου 21 της παρ.2 του Ν.3699/2008 ορίζεται ότι:

Ο υπουργός Παιδείας για μόνιμους διορισμούς Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού

2. Στις απομένουσες μετά τις μεταθέσεις κενές οργανικές θέσεις διορίζονται κατά σειρά:
α) οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων διαγωνισμού κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ του παρόντος νόμου, ο οποίος διαγωνισμός διεξάγεται από τον ΑΣΕΠ, κατά σειρά επιτυχίας των εχόντων τα ειδικά τυπικά προσόντα των κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ ΠΕ 61, ΠΕ 71, ΠΕ 72, ΠΕ11.01 και όλων των κλάδων ΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικό τους και προέκταση « .50»,

β) οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ, κατά τα ισχύοντα για τη λοιπή εκπαίδευση ποσοστά διορισμού από κάθε κατηγορία.

Στην ίδια γραπτή απάντηση (έγγραφο 203011/Φ1/ΕΞ 183192 εισ./11-12-2015)  του υπουργού σημειώνεται ότι δεν έχει διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ, μέχρι σήμερα, προκειμένου να καθίστανται εφαρμόσιμες οι ανωτέρω διατάξεις και αφετέρου η πρόσφατη απόφαση υπ’ αριθμ. 527/2015 της ολομέλειας του ΣτΕ έχει κρίνει ως αντισυνταγματικούς τους διορισμούς που πραγματοποιούνται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να τελούν υπό επανεξέταση οι υφιστάμενες διατάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις