Συναρπαστικό VIDEO: Οι καθημερινοί αγώνες ενός παιδιού με ΔΕΠΥ


Μια πολύ δυνατή ταινία μικρού μήκους με κινούμενα σχέδια, η οποία δείχνει τους μικρούς καθημερινούς αγώνες που δίνει ένα παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και την τεράστια σημασία της υποστήριξης των γονέων!

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είναι μια από τις πιο κοινές διαταραχές νευροβιολογικής φύσης στην παιδική ηλικία. Η προσοχή των παιδιών με ΔΕΠΥ μοιάζει με φύλλο που το παίρνει ο άνεμος, η σκέψη τους σκορπίζει και δεν έχουν υπομονή. Τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες κυρίως στο σχολείο, ενώ συχνά, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, στιγματίζονται ως «τεμπέληδες», «ανόητοι» ή «κακοί μαθητές».
Ο Σουηδός κινηματογραφικός παραγωγός, Erik Roselund, δημιούργησε αυτή την ταινία για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις καθημερινές μάχες που δίνει ένα παιδί με ΔΕΠY.
Η ταινία λέγεται «Falling Letters» και αναπαριστά μια μέρα από τη ζωή ενός αγοριού με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής. Παρουσιάζει διάφορες πτυχές από τους μικρούς αγώνες που δίνει στο σχολείο μέχρι τους δεκάδες τρόπους που η προσοχή του αποσπάται στην κοινωνική του ζωή. Τέλος, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή του δημιουργού να καταδείξει την μεγάλη σπουδαιότητα της βοήθειας και υποστήριξης του παιδιού από τους γονείς του.
Παρακολουθείστε λοιπόν παρακάτω πώς είναι μια μέρα ενός παιδιού με ΔΕΠΥ:http://www.chiourea.gr/

 Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις