Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης των νέων δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και εν αναμονή της δημοσίευσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σε ΦΕΚ, για ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, ανακοινώνει τις νεοϊδρυθείσες δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα.
Οι εκατοντάδες ιδρύσεις αποσκοπούν στην, κατά το δυνατό καλύτερο τρόπο, κάλυψη των εκπαιδευτικών των αναγκών των μαθητών σε όλα τα σημεία της χώρας. Μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας για τις συσσωρευμένες και αυξανόμενες ανάγκες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης νέων δομών μαθησιακής υποστήριξης και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη υποστήριξη στην αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και συνολικά της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου.
Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες σε προσωπικό νέων και παλαιών δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
 Σημειώνουμε ότι σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αυξάνει κατά 20 % τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8 % τα Ειδικά Σχολεία. Συγκεκριμένα ο τελικός αριθμός των Τμημάτων Ένταξης που ιδρύονται και θα λειτουργήσουν το 2016-17 πέραν των υπαρχόντων είναι 531. Επίσης, ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.
 Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Ιδρύονται 61 Τμήματα Ένταξης σε Νηπιαγωγεία
Ιδρύονται 344 Τμήματα Ένταξης σε Δημοτικά
Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης σε Γυμνάσια
Ιδρύονται 126 Τμήματα Ένταξης σε Γυμνάσια
Ιδρύονται Επαγγελματικά Γυμνάσια και Εργαστηρία Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Επαγγελματικά Γυμνάσια: 9
ΕΕΕΕΚ: 5
Ιδρύσεις Ειδικών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών
Ειδικά Νηπιαγωγεία:3
Ειδικά Δημοτικά:6
Μετατροπές Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων
Μετατρέπονται 31 ΤΕΕ ως εξής:
4 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια
5 Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια
22 Επαγγελματικά Γυμνάσια
Ιδρύονται Λυκειακές Τάξεις
Σε 12 Επαγγελματικά Γυμνάσια ιδρύονται Λυκειακές Τάξεις
 Προάγονται
Προάγονται: 26 Δημοτικά
Συγχωνεύσεις- υποβιβασμοί - καταργήσεις
Συγχωνεύονται 4 Ειδικά Νηπιαγωγεία
Υποβιβάζονται 3 Ειδικά Δημοτικά
Καταργούνται 3 Ειδικά Δημοτικά και 1 Ειδικό Νηπιαγωγείο
 Συγχωνεύσεις - καταργήσεις στην ΠΕ
Συγχωνεύονται 24 Τμήματα Ένταξης
Καταργούνται 7 Τμήματα Ένταξης σε Δημοτικά
Καταργούνται 6 Τμήματα Ένταξης σε Νηπιαγωγεία
Μετονομασίες - καταργήσεις στη ΔΕ
Μετονομάζονται 2 Τμήματα Ένταξης
Καταργείται 1 Τμήμα Ένταξης
 Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με όλες τις νεοϊδρυθείσες δομές:

Επιμέλεια ανάρτησης chiourea.gr  στο Ειδική Αγωγή - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 10-8-2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις