Ένα λουλούδι που το λένε Αμαρυλλίς


Ένα βιβλίο της Έλενας Μπρούμη, για τον αυτισμό και τη νοητική υστέρηση. Μια τραυματική εμπειρία που αντί να κρυφτεί, τολμά να βγει στο φως της δημοσιότητας χαρίζοντας ελπίδα.
Η ζωή της Αμαρυλλίδας, που έχει αυτισμό και νοητική υστέρηση, μέσα από τα μάτια εκείνων που την έζησαν από κοντά. Μια δύσκολη πορεία ζωής, μια αληθινή ιστορία που αποδεικνύει πως τα θαύματα είναι γύρω μας, είναι πλάι μας.
Αγώνας, πόνος, ιδρώτας, απόγνωση, αλλά και όραμα δίχως πλαίσιο, οδηγημένο από τη δύναμη της αγάπης. Η στάση των γονέων, των οικείων, αλλά και τα βιώματα ενός άλλου παιδιού, της αδελφής της Αμαρυλλίδας. Αγάπη αλλά και φόβος, στοργή αλλά και οργή, συναισθήματα έντονα διαδέχονται το ένα το άλλο. Εικόνες, στιγμές και αναμνήσεις γλυκόπικρες όσο και συγκινητικές, που φανερώνουν τη δύναμη της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας.
Με δυσκολίες και απόρριψη, με σχόλια που πλήγωναν και συμπεριφορές που αποθάρρυναν, οι γονείς εύρισκαν το θάρρος να αποδεχθούν αλλά και να αφήσουν τον κόσμο να δει την αλήθεια: ένα παιδί, το δικό τους παιδί, ήταν ένα άτομο με βαριά νοητική υστέρηση. Δεν το ένιωσαν ποτέ ότι ήταν ντροπή, απλά ζητούσαν βοήθεια από τους ανθρώπους γύρω τους, για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να μοιραστούν το φορτίο τους, γιατί ήταν ένα φορτίο που θα γινόταν πιο ελαφρύ, αν το «ακουμπούσαν» στους συνανθρώπους τους.
Ένα καλογραμμένο βιβλίο που θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι. Θα βοηθήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο, στην καλύτερη κατανόηση του αυτισμού δίνοντας και ιδέες, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, μέσα από τη βιωματική εμπειρία και τρόπους, που η ζωή της οικογένειας μπορεί να απολαμβάνει μια έστω και εύθραστη ισορροπία.

1 σχόλιο:

sonicetofollow είπε...

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσίαση του βιβλίου της Αμαρυλλίδας. Εύχομαι να βοηθήσει και να συντροφέψει εκείνους που, αναζητώντας λύση σε καίρια προβλήματα, θελήσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της αποδοχής και της αγάπης.

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις