Νέα εγκύκλιο  εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για την βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία δεν συνιστά πραγματική δημόσια υπηρεσία:
Η εγκύκλιος αναφέρει:
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομοιόμορφα η κατάταξη των υπηρετούντων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας διευκρινίζουμε περαιτέρω τα εξής:
 Α) ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Η αποδεδειγμένη προϋπηρεσία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η οποία δεν συνιστά πραγματική δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και έχει αποκτηθεί στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται για τη βαθμολογική ένταξη του ανωτέρω εκπαιδευτικού προσωπικού μετά το διορισμό και τη μονιμοποίησή του, ύστερα από αίτησή του.
Η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν.4452/2017 δεν μπορεί να υπερβαίνει τα επτά (7) έτη για εργασιακή σχέση πλήρους απασχόλησης. Σε περίπτωση 2 αναγνώρισης προϋπηρεσίας που αφορά σε εργασιακή σχέση μερικής απασχόλησης, ο αναγνωριζόμενος χρόνος προϋπηρεσίας μειώνεται αναλόγως.
 Η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται συνίσταται σε:
α) άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή απασχόληση με έμμισθη εντολή ή/και
β) εξαρτημένη μισθωτή εργασία.
Η προϋπηρεσία πρέπει:
1. να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδας, στην οποία υπηρετεί ο εκπαιδευτικός κατά το χρόνο της ένταξης, και μετά την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4452/2017, προϋπηρεσία υπαλλήλου κατηγορίας π.χ. ΠΕ κατά το χρόνο της ένταξης, η οποία αποκτήθηκε με τυπικό προσόν κατώτερης κατηγορίας, δεν δύναται να αναγνωριστεί.
2. να είναι συναφής προς τα αντικείμενα, στα οποία το εκπαιδευτικό προσωπικό απασχολείται ή είναι δυνατόν να απασχοληθεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Επισημαίνεται ότι, η αναγνώριση της ανωτέρω προϋπηρεσίας για τη βαθμολογική ένταξη των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ανωτέρω άρθρου, πραγματοποιείται μετά τη μονιμοποίησή τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες ειδικές διατάξεις. Επίσης, η συγκέντρωση και προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, καθώς και κάθε άλλου στοιχείου, που αποδεικνύει ότι συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την αναγνώριση προϋπηρεσίας, αποτελούν ευθύνη του εκπαιδευτικού που υποβάλλει τη σχετική αίτηση.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι εκπαιδευτικοί που ζητούν να τους αναγνωριστεί ορισμένη προϋπηρεσία θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφα, από τα οποία να προκύπτει ο χρόνος και η ειδικότητα με την οποία απασχολήθηκαν, προκειμένου τα υπηρεσιακά συμβούλια να μπορούν να κρίνουν τη συνάφεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις