Έχουμε νέες δομές εκπαιδευτικής στήριξης που «αντικαθιστούν» τη λειτουργία των Σχολικών Συμβούλων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, απαντώντας σε  ερώτηση σχετικά με την Επιμόρφωση στο Νέο Λύκειο:
Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά   ένα νέο εθνικό σύστημα επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών  που θα είναι  και δια ζώσης και μέσω των νέων τεχνολογιών.
Δημοσιογράφος: Δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο. Δεν ξέρω ποια ερώτηση να διαλέξω. Θα μας πείτε αν θα υπάρξουν προγράμματα επιμόρφωσης για τους καθηγητές, για τους Σχολικούς Συμβούλους και για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Υπουργός: Ναι, τα θέσατε. Και τα τρία μαζί, αποκλείεται ένα τέτοιο σύστημα να πετύχει αν η Πολιτεία δεν φροντίσει καταρχήν τους εκπαιδευτικούς. Τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τον τρόπο πραγματικά γενναιόδωρα πρέπει να πούμε, με έναν συγκλονιστικό τρόπο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αρχίζουμε με ένα νέο εθνικό σύστημα επιμορφώσεων που θα είναι  και δια ζώσης και μέσω των νέων τεχνολογιών. Είναι έτοιμο, θα παρουσιαστεί και στα υπόλοιπα κόμματα, έχουμε νέες δομές εκπαιδευτικής στήριξης που «αντικαθιστούν» τη λειτουργία των Σχολικών Συμβούλων,  πολλά στοιχεία παραμένουν τα ίδια αλλά βασικά αντικαθιστούν και να πούμε και κάτι που ενδεχομένως δεν θέλετε να ρωτήσετε. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει τσάμπα. Θα υπάρξει κόστος και η κυβέρνηση έχει δεχτεί ότι ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε να δίνεται να δίνεται προφανώς στην υγεία άλλα και στην εκπαίδευση ώστε να διαχειριζόμαστε τα χρήματα με έναν ορθολογικό μεν τρόπο αλλά δεν μπορεί αν γίνεται και χωρίς καθόλου χρήματα.

29/8/2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις