Μέσα από το προφίλ της στο face book, η Χρυσούλα Βακιρτζή (ποιήτρια, βιβλιοκριτικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας), η οποία είναι σε κατάσταση σπαστικής τετραπληγίας, περιγράφει την αγωνία και το δράμα που ζει τις τελευταίες 2-3 μέρες. Απειλές για τη ζωή της, κροτίδες, ασφυκτική ατμόσφαιρα από καπνό... και να είναι μόνη, ανήμπορη, αβοήθητη... Θύμα εκμετάλλευσης και εκφοβισμού.
«Είναι γνωστό ότι μένω μόνη στην Αθανασίου Διάκου στην Καβάλα. Κάποιος κρυμμένος κάτω από το σπίτι μου φωνάζει ότι θα με σκοτώσει "την άτιμη", όπως με αποκαλεί. Κανείς γύρω δεν αντιδρά κι ας ακούγεται η απειλητική αυτή φωνή. Μάλιστα σκάζει κάτι σαν κροτίδες και ο καπνός μου κόβει την αναπνοή... Νομίζω θα πάθω ασφυξία ή  ανακοπή καρδιάς...
Το 166 μου είπε να καλέσω τη βοηθό μου. Ο διαχειριστής ακούει και μάλιστα όλα γίνονται εν γνώσει του. Αστυνομία δεν μπορώ να καλέσω, γιατί ο ίδιος τους κρύβει ως ηθικός αυτουργός, μαζί με τη δεύτερη συνοικοπεδούχο από το διαμέρισμα πάνω από μένα.
Αν μου κάνουν κακόγουστη πλάκα ή έχουν στήσει κομπίνα παράνομης εργασίας, δεν γνωρίζω. Έχω δώσει τα στοιχεία τους στο δικηγόρο μου, όμως επειδή δεν έχω πού να πάω, αν κάτι μου συμβεί ή δεν δώσω σημεία ζωής, να ξέρετε ότι "την έχουν σκοτώσει την άτιμη"!
 Ο διαχειριστής, ως γνήσιος Ελληνάρας, πήρε τους λογαρισμούς κοινής ωφελείας της πολυκατοικίας στο όνομά του. Πρακολουθούν και ακούνε την κάθε μου κίνηση. Μάλιστα τώρα που γράφω, ύπουλα καίει το περίεργο μηχάνημα ακριβώς κάτω από το κρεβάτι μου. Μια που μετά το θάνατο της μητέρας μου, μπαινόβγαινε με περίερηγη πυκνότητα στο σπίτι μου και το ήξερε καλά.
Αυτά τα άτομα είχαν βάλει κάποιον ταξιτζή, κάτοικο Νέας Καρβάλης, που παρουσιάστηκε σαν φίλος, να με βοηθά, όπως κάνει και με άλλους ανάπηρους και ηλικιωμένους... Ο σύζυγος της συνοικοπεδούχου, που είχαν στήσει την παράνομη εργασία ή δεν ξέρω τι άλλο, είναι πιθανόν αυτός που φωνάζει απ΄το Σάββατο "θα τη σκοτώσω την άτιμη", μπουκώνοντας με καπνό.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά αν δεν δώσω ξανά σημεία ζωής, παρακαλώ προσευχηθείτε για τη μητέρα μου, που ήθελε να ζήσω.
η Χρυσούλα σας»
Λίγα λόγια για τη Χρυσούλα Βακιρτζή:
 Η Χρυσούλα Βακιρτζή είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και  βιβλιοκριτικός. Γεννήθηκε στην όμορφη πόλη της Καβάλας, όπου και κατοικεί. Από μικρή ασχολείται με τη συγγραφή και την ποίηση που πραγματικά λατρεύει.
Αν και δεν φοίτησε σε σχολείο, και παρόλο που είναι σε κατάσταση σπαστικής τετραπληγίας, έμαθε μόνη να διαβάζει, να γράφει, να χειρίζεται γραφομηχανή και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Με τη Μέθοδο Σπουδών δι' Αλληλογραφίας σπούδασε Αγγλικά, Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις και Ψυχολογία.
Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (Ακαδημαϊκού Επιπέδου), εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας και Επίτιμο Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
Κείμενά της δημοσιεύονται σε σοβαρά λογοτεχνικά έντυπα και σε αξιόλογες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Συνεργάζεται με την έγκυρη εφημερίδα «Χρονόμετρο» ως βιβλιοκριτικός και χρονογράφος. Μία βιβλιοκριτική της τιμήθηκε από τα ΜΜΕ και είναι η καλύτερη σε Ελλάδα και Ευρώπη για το δεύτερο εξάμηνο του 2007.
 Με το έργο της ασχολήθηκε ο Οδυσσέας Ελύτης, οποίος πίστεψε σ’ αυτήν  και στήριξε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της λογοτεχνίας.
Δείτε το έργο της Χρυσούλας Βακιρτζή, κάνοντας κλικ εδώ.



Διαβάστε δωρεάν 5 βιβλία της Χρυσούλας Βακιρτζή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις