17 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 7 μμ – 9 μμ


«Κλίμα σχολικής τάξης -  Παράγοντες διαμόρφωσης
του σχολικού κλίματος»

Εισηγήτρια: Δρ Ράνια Χιουρέα, Σύμβουλος ΕΑΕ


Ψυχολογικό κλίμα της σχολικής τάξης (ΨΚΣΤ), ορίζεται ο τρόπος  που οι μαθητές αντιλαμβάνονται τις ψυχοκοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται στην τάξη (Ματσαγγούρας, 2004). Το ψυχολογικό κλίμα μιας τάξης είναι δυνατόν να ασκήσει αρνητική ή θετική επιρροή στην προσαρμογή των μαθητών. Ειδικότερα, όταν είναι υποστηρικτικό, παρέχει φροντίδα και ενθαρρύνει την προσωπική προσπάθεια και ανάπτυξη των μαθητών, τότε αυξάνεται η καλή προσαρμογή στα τρία επίπεδα της λειτουργικότητας του μαθητή (γνωστικό, συναισθηματικό, συμπεριφοράς). Επιπλέον, ένα θετικό ΨΚΣΤ μπορεί να αποτελέσει προστατευτικό παράγοντα, για τους μαθητές που θεωρούνται ότι βρίσκονται σε επικινδυνότητα να εκδηλώσουν συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος  επιμόρφωσης με τίτλο «Διαχείριση σχολικής τάξης: Ο εκπαιδευτικός ως σύμβουλος», το οποίο διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στo πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής, ανταποκρινόμενο στο αίτημα για διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. https://goo.gl/YcYT67    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις